VIDEO: Slaap als een roos dankzij dit homemade drankje

Door Rani Merckx

Loop je op je laatste benen en kun je desondanks de slaap maar niet vatten? Voortaan smoor je slapeloosheid, vermoeidheid en stress in de kiem en val je zo in slaap dankzij dit eenvoudig, natuurlijk drankje. Het proberen waard, toch?

Jezelf suf piekeren, last hebben van stress of hormonale wisselingen, of de kinderen die je uit je slaap houden: slapeloosheid kent heel wat factoren. Vliegen de uren voorbij, zonder dat je in slaap dommelt? Laat die pillen voor wat ze zijn en probeer dit drankje met geneeskrachtige werking eens uit.

Heerlijk homemade

Niets zo gezellig als een warm drankje voor het slapengaan. En dat het ook nog eens je slapeloosheid onder handen neemt, is mooi meegenomen. Dit theedrankje bevat tal van ingrediënten die slaapverwekkende stoffen in je lichaam aanwakkeren om je zo in een mum van tijd naar dromenland te brengen.

 • Lavendel kalmeert je zintuigen en vermindert fysieke en mentale stress door zijn frisse aroma. Niet opmerkelijk dus dat dit plantje in dit warme drankje zit.
 • Honing en dadels zijn dan weer supergezond en bevorderen je slaap door het aminozuur tryptofaan dat ze bevatten. Je lichaam maakt namelijk geen essentiĂ«le aminozuren aan. Je krijgt ze binnen via voeding en supplementen. Tryptofaan is essentieel voor de aanmaak van melatonine, het slaaphormoon en serotonine, een stof die je goed laat voelen.
 • Het extract uit de valeriaanwortel wordt binnen de kruidengeneeskunde al eeuwen gebruikt tegen stress, zenuwachtigheid en slapeloosheid. Daarnaast is het geregistreerd als kruidengeneesmiddel: op-en-top natuurlijk, dus. Voeg dit alles in één drankje en je krijgt een hartverwarmend drankje dat niet alleen lekker is, maar ook nog eens goed is voor je lichaam en geest.

Zet die waterkoker maar al aan.

Dit heb je nodig

 • 1 el gedroogde lavendel
 • Dadels
 • Honing
 • Optioneel: valeriaanwortelextract
 • Gestoomde melk

Materiaal: thee-eitje, theemok

Zo maak je het

 1. Haal de pit uit de dadel.
 2. Plaats de dadel en de gedroogde lavendel in een thee-eitje.
 3. Voeg er heet water aan toe en laat 10 minuten intrekken.
 4. Je kunt er eventueel nog 20 druppels valeriaanwortelextract aan toevoegen.
 5. Voeg er tot slot wat gestoomde melk aan toe, werk af met extra honing en een snufje gedroogde lavendel.

Wij zijn alvast fan van natuurlijke drankjes! Nog meer van dit lekkers:

Partner Content