Libelle’s grote fitplan: Ina’s eerste week

Door Karolien Joniaux

Het startschot van Libelle’s fitplan is gegeven! Vanaf deze week kun je volgen hoe Ina, Lieve, Evi en Chris hun conditie opkrikken. Hier lees je hoe het Ina de eerste dagen verging.

Gemotiveerd!

Ina: ”De sportschema’s die voor mij werden uitgewerkt, doen mijn goesting om eraan te beginnen alleen maar toenemen. Op dit moment is mijn conditie niets waard, maar ik kan niet wachten om er (letterlijk!) in te duiken en over een aantal weken de vruchten van al dat gesport te plukken. Het enige dat ik nu nog moet doen is… euh… sporten.”

Eerste hindernissen

Ina: ”Op voorhand wist ik al dat ‘tijd’ mijn grootste hinderpaal zou zijn en het geworstel begint nu al. Op het werk had ik deze week een event voor 200 man. Vind dan maar eens de tijd om er tussenuit te knijpen voor een zwempartij. Deze week moest ik ook een paar dagen naar het buitenland voor het werk en het zwembad in het hotel was veel te klein om deftige lengtes te kunnen zwemmen. Goeie voornemens zijn fijn in theorie, maar – help! – hoe zet ik die nu om in de realiteit waar het werk  roet in het eten gooit?”

Family-time

Ina: ”Zaterdagnacht teruggekomen van de werktrip en zondagochtend meteen het zwembad in gedoken. We hebben er meteen een familie-uitstap van gemaakt. Peter plonste met de tweeling in het kinderzwembad, terwijl ik twintig minuutjes baantjes kon trekken. Zalig! Het ging verrassend vlot en gaf me nadien ook een ontspannen gevoel. Zo blij dat ik eindelijk wat tijd gevonden heb (zonder me al te schuldig te voelen omdat ik niet bij mijn gezin ben).”

Gestolen uurtjes

Ina: ”Een iets rustigere dag op het werk: ideaal om het nabijgelegen zwembad ook eens te verkennen. Eigenlijk is de lunchpauze het ideale moment. Er zat nauwelijks volk in het zwembad, dus ik kon zonder problemen dertig minuten doorzwemmen. Volgens mijn trainingsplan zou ik behoorlijk wat rustpauzes moeten inlassen (100 meter zwemmen – 2 minuten rust / 100 meter zwemmen / 2 minuten rust), maar daar moet ik nog een oplossing voor vinden zonder dat ik de andere zwemmers stoor. En eerlijk is eerlijk: als het mij lukt zónder te pauzeren, zie ik niet in waarom ik mijn training nodeloos langer moet maken. Eén van deze dagen toch eens vragen aan personal trainer Jochen Jacobs of die ‘rust’ effectief nodig is…”

Meer lezen? Klik dan verder voor het opzet van het fitplan, Ina’s persoonlijke motivatie én de trainingsschema’s waarmee je zelf aan de slag kan!

Partner Content