©GettyImages

Waarom trager leven ons gelukkiger maakt

Door Els De Ridder

Een trager leven wordt meer en meer een zegen dan een vloek. De gejaagdheid van alledag maakt ons ongeduldig, het belemmert onze concentratie en doet ons vergeten wat écht telt. Wil jij die doldraaiende cirkel graag doorbreken? Dan komen onze tips vast van pas!

Leren trager leven: 5x tips!

1. Doe minder, maar doe aandachtiger

Stoppen met multitasken levert je uiteindelijk betere relaties op. Concentreer je bijvoorbeeld op dat korte telefoongesprek met je moeder en check je mails terwijl niet. Het zorgt ervoor dat je beter kunt luisteren en antwoorden. Of maak bijvoorbeeld een to-dolijstje en doorstreep de puntjes die geen prioriteit hebben. Leg de focus op de dingen die je écht gedaan moet krijgen.

2. Sta af en toe even stil

Door even stil te staan, neem je meer tijd voor mensen die je aanvankelijk niet zou aanspreken, terwijl net zij een grote impact kunnen hebben op je leven. Vraag eens aan mensen die je nooit lang spreekt, hoe zij denken over bepaalde thema’s. Het kan misschien wel erg verrassende en interessante discussies opleveren.

3. Neem je tijd …

… om te eten én te genieten van je eten. Een kalmer leefritme doet je trager eten en bevordert je verteringsproces. Trek dus tijd uit om je eten zelf te bereiden, kies een rustig plekje om het op te eten en maak tijd voor elke maaltijd!

4. Relativeer en leer

Door rustiger te leven, neem je de tijd om te lachen, en de dingen niet al te serieus te nemen. Je bent vijf minuutjes te laat, so what? 🙂

5. Beslis wat écht belangrijk is!

Door gas terug te nemen, kun je niet meer àlles doen. Zo kies je vanzelf wat je echt belangrijk vindt!

Wat werkt er zoal voor jou?

Trager leven, hoe doe jij het? Deel jouw tips in ons Project Geluk!

De hele zomer lang zijn we op zoek naar jullie ultieme gelukstips, oftewel momenten, mensen of dingen waar jij ontzettend vrolijk van wordt! Die heerlijke kleine gelukskes, zeg maar. En dat kan van alles zijn: een stevige knuffel van je (groot)moeder, een regenboog na een plensbui of de grappige capriole van je huisdier … noem maar op! Alles waar je mondhoeken spontaan van optrekken.

Wat zit er voor jou in? Je tovert met jouw foto niet alleen een lach op iemands gezicht, je maakt ook kans op een zalige aperobox met verfrissende drankjes én een plekje in Libelle!

Wil je graag deelnemen? Surf dan naar https://bit.ly/3vSHKLQ voor meer informatie! 

Ook dit is geluk:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content