Zo hou je je kerstbudget onder controle

Zo hou je je kerstbudget onder controle

Het beste, het duurste of het meeste? Neen hoor, daar draait Kerstmis niet om. Wel om warmte, samenhorigheid en zachte herinneringen. En dat lukt evengoed zonder groot budget. 

11x budgetvriendelijke kersttips

Sfeer in huis

 • Ben je uitgekeken op je kerstversieringen? Waarom eens niet ruilen met een vriendin? Zo hebben jullie allebei iets nieuws en hoef je niet naar de winkel te trekken.
 • De natuur, onze vriend(in). Trek het bos in en versier je huis met takken, dennenappels, bladeren en ander wintergroen. Een paar oude vazen en vullen maar. Wat mooie kaarsen of veel theelichtjes erbij, en je hebt de sfeer al te pakken. Tip: groepeer je kaarsjes of decoratie altijd in oneven getallen. Dat geeft meer uitstraling.

Basket with Christmas Candles and pine tree on red tablecloth

Feestoutfit

 • Je hebt vast nog een jurkje in je kast hangen dat je kunt opfleuren met een originele broche of opvallende ketting. Met een mooi accessoire ziet je outfit er zonder twijfel origineel en als nieuw uit.
 • Zin in een paar feestelijke nieuwe schoenen? Hier vind je 18 paar mét korting!

Aan tafel!

 • Een goede voorbereiding bespaart je kosten. Maak op voorhand een duidelijke boodschappenlijst, zo kom je niet thuis met een extra winkeltas die eigenlijk niet nodig was. En vergeet voor je naar de winkel trekt, je voorraadkast niet te controleren.
 • Een feestmaaltijd hoeft niet duur te zijn. Kleine details maken je kerstbordje meteen feestelijk. Zorg voor een mooie opmaak van de borden en zet kleine schaaltjes met allerlei lekkers op tafel. Denk aan een mooi kommetje met gebakken aardappeltjes, een apart schaaltje prinsessenboontjes, een vlootje kruidenboter…Lekkere kost in een chique jasje.Overhead of green bean dish with serving spoons
 • Doe hetzelfde bij je aperitiefhapjes. Waarom geen leuke vormpjes snijden uit een toastje of komkommer met wat kruidenkaas? Een eenvoudig hapje in de vorm van een ster of kerstboom smaakt net dat tikkeltje beter.
 • Maak zelf een originele kersttaart. Een makkelijke cake die je versiert met rood of groen glazuur en een toefje slagroom. De favoriet van iedereen en van je portemonnee!

Cadeautjestijd

 • Koop niet voor iedereen een geschenkje maar doe een Secret Santa. Laat een ‘onschuldige hand’ bepalen wie voor wie koopt en bepaal hoeveel het gemiddeld mag kosten. Een Secret Santa organiseren doe je zo!
 • Maak een persoonlijk cadeau. Schrijf een mooie kaart die je kunt ophangen, doe iets met een bijzondere foto of verras iemand met een zelfgemaakte cadeaubon, bijvoorbeeld “goed voor een gezellige pannenkoekennamiddag en filmavond”.
 • Of geef een groepsgeschenk: een gezelschapsspel voor iedereen, of een abonnement voor een dierenpark voor het hele gezin.

Presents in front of Christmas tree.

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)