© Getty Images

Kerst beleven aan de Kust: hier moet je zijn

De Kust is misschien in eerste instantie niet de regio die je gaat bezoeken tijdens kerst. Toch is er tijdens – en rond – de feestperiode heel wat te doen aan ‘t zeetje! Voor jong én oud is er in onderstaand lijstje ongetwijfeld een leuke activiteit te vinden.

7x kerst aan de Kust

1. Magisch Middelkerke

In het Normandpark van Middelkerke is er van 19 december tot 8 januari ‘Magisch Middelkerke’. Je kunt er een belevingswandeling langs verlichte paden afleggen, dagelijkse fonteinshows bewonderen en een ritje maken op een nostalgische draaimolen.

Verder is er op regelmatige tijdstippen allerlei animatie, zo kun je rond Kerstmis de kerstman ontmoeten in het park. En natuurlijk zijn er ook verschillende hapjes en drankjes te verkrijgen in de Almhut. Alle informatie vind je hier terug.

kerst Kust
© Visit Oostende

2. Schaatsen in Oostende

Ook in Oostende kun je nog tot en met 8 januari de kerstsfeer opsnuiven tijdens ‘Winter in het Park’. De vijver in het Leopoldpark krijgt opnieuw een drijvende ijsschaatspiste. Die is sinds dit jaar overdekt, dus ook bij slecht weer kun je naar hartenlust pirouettes draaien. Achteraf kun je opwarmen in een van de knusse chalets met een warme chocolademelk of glühwein.

Al valt er nog veel meer te beleven in Oostende. Neem een schattig familiekiekje in het Huis van de Kerstman of maak een ritje op een van de kerstige kermisattracties. Op het strand in Mariakerke kun je tijdens de kerstvakantie op ontdekkingstocht in de mysterieuze kerstboomdoolhof. Kun jij als snelste ontsnappen?

3. Fonkelend lichtparcours in Koksijde

Een lichtfestival bezoeken is ongetwijfeld een van de leukste uitstapjes voor het najaar. In Koksijde kun je tussen 23 december en 8 januari de magische lichtwandeling ‘Koksijde by light’ volgen. Vijf kilometer lang spot je de mooiste lichtinstallaties. Op het Casinoplein staat zelfs een indrukwekkende laser die je in contact brengt met het heelal. Denk al maar eens na welke boodschap jij de ruimte in wilt sturen. En wie weet krijg je wel reactie van een vriendelijke alien!

De lichtwandeling is gratis, het plannetje vind je hier of kun je afhalen aan het toerismekantoor. Starten kun je doen aan het gemeentehuis van Koksijde, waar er ook een ijsbaan en enkele gezellige chalets te vinden zijn.

kerst Kust
© Koksijde by Light

4. Wintergloed in Brugge

Net iets verder van de kust, in het centrum van Brugge, vindt deze kerst opnieuw Wintergloed plaats. Nog tot en met 8 januari kun je er langs het gloednieuwe lichtparcours lopen, de kerstsfeer opsnuiven op twee kerstmarkten en natuurlijk is er ook een winterbar om je – al dan niet met glühwein – op te warmen.

Schaatsen kan er ook dit jaar op een éxtra unieke locatie: een drijvende piste op het Minnewater die versierd is met twinkelende lichtjes. Alle informatie is hier te vinden.

5. Winterpret in Blankenberge

Op het Koning Leopold III-plein in Blankenberge kun je nog tot en met 8 januari genieten van ‘Winterpret’. Haal je schaatsbenen al maar boven, want de overdekte ijspiste is wel 650 vierkante meter groot. Achteraf kun je genieten van een heerlijk winterdrankje in de verwarmde winterbar. Op de charmante kerstmarkt kun je snuisteren tussen lokale lekkernijen en authentieke kerstcadeautjes.

Elke woensdagnamiddag zijn er ook toffe activiteiten voor kinderen. En op 23, 24 en 25 december komt de Kerstman zelfs eens piepen! Alle informatie is hier terug te vinden.

6. Wintermagie in Plopsaland De Panne

Zijn je kinderen fan van Studio 100? Dan is een bezoekje aan Plopsaland De Panne tijdens de barre winterdagen een goed idee. Tijdens ‘Winter Magic‘ is het park als het ware omgebouwd tot een betoverend winterlandschap, met fonkelende lichtjes en knetterende kampvuren.

Tijdens de kerstvakantie is er ’s avonds daarbij een spektakelshow met muziek, licht en speciale effecten die een winters verhaal vertelt. De gevel van Mayaland, met daarop magische figuren, is hierbij het decor. Alle informatie vind je hier.

7. Winter in De Haan

Van 21 december tot 8 januari kun je in De Haan terecht voor ‘Winter in De Haan‘ op domein La Potinière. Je kunt je uitleven op de schaatspiste of opwarmen in de winterchalet. Op zondag 8 januari kun je er heerlijk brunchen in de kerstsfeer en is er een gratis schaatsmoment (van 10 uur tot 12 uur). Ook op 26 december kun je tussen 10 uur en 12 uur gratis schaatsen.

Voor degenen die dan weer graag eens genieten van een feestje is er op zaterdag 17 december alvast ‘Wunderbar‘ waar een dj voor de muziek zorgt. De laatste informatie vind je op deze website.

Misschien vind je ook deze artikels interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content