5 tips voor de perfecte cake

5 tips voor de perfecte cake

Cake bestaat in vele vormen en variaties. Er zijn ook oneindig veel recepten.  Ben je geen bakwonder? Dat hoeft ook niet! De perfecte cake lukt zeker met deze vijf tips. Een fluitje van een cent zelfs!

Wegen, wegen, wegen

Weeg je ingrediënten zorgvuldig af. Staat er 200 gram in je recept? Gebruik dan 200 gram en geen 25 gram extra. Je cake wordt al snel te zwaar als je te veel boter gebruikt en te droog als te weinig eieren gebruikt. Bij patisserie is het dus van groot belang dat je nauwkeurig werkt.

Kies de juiste bloem

De lekkerste cake is heerlijk luchtig. Voor het bakken wordt meestal tarwebloem gebruikt. Die zeef je best om klonters te vermijden. Wil je een luchtiger resultaat? Vervang dan per 125 g bloem 1 eetlepel bloem door 1 eetlepel maiszetmeel. Je kunt ook zelfrijzende bloem gebruiken waar al bakpoeder aan is toegevoegd. Spatel de bloem door je beslag, zo blijft dit lekker luchtig.

Goed ingevet?

Bestrijk een bakvorm altijd met boter en bestrooi met bloem. Dit zorgt ervoor dat de cake gemakkelijk uit de vorm komt en het geeft ook een knapperig buitenlaagje. Je kunt je vorm ook bekleden met bakpapier of een siliconenvorm.

Niet te warm, graag

Zet je oven zeker niet te warm, want dat veroorzaakt scheurtjes in je cake. De barsten worden veroorzaakt door een te warme oven. Die zorgde immers al voor een korstje voordat het beslag de kans kreeg om te rijzen. Daarom zal de bovenzijde openscheuren.

Geduld is een schone deugd

Ben je benieuwd naar het resultaat? Dat begrijpen we, maar oefen nog een beetje geduld.  Als je de ovendeur tijdens het eerste halfuur opent, zal je cake inzakken. Controleer altijd aan het einde van de baktijd of de cake helemaal gaar is. Prik met een metalen spiesje in het midden van de cake. Hangt er geen deeg meer aan? Dan is hij klaar.

Meer lekkers? Hierzo!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)