©Joost Govers

Cupcakes bakken, versieren én cadeau geven, samen met Libelle!

Door Rani Merckx

Laat het maar wat afkoelen buiten, wij verwarmen ons wel aan de oven … en de heerlijke cupcakes die je deze week in je Libelle spot. Lees hier hoe je zo’n mooi exemplaar uit je koksmouw schudt, en hoe je van je cupcakes kleurrijke kunstwerkjes maakt!

Uniek én zelfgemaakt!

Het geheim van zo’n prachtige cupcake? Dat zijn ongetwijfeld de toppings, die ‘kers op de cupcake’. Want de basis maken van een cupcake is poepsimpel, maar het is de topping die ze omtovert tot echte kunstwerkjes.

En met onze Cupcake Bakdoos slaag je er thuis ook in om wondermooie cupcakes te maken. Libelle-stylist en creatieveling Harald ging ermee aan de slag en schudde werkelijk de mooiste cupcakes uit zijn koksmouw. Zo mooi, dat het bijna zonde is om er je tanden in te zetten. 😉

We geven hieronder al een pareltje prijs.

De mooi gestrikte cupcake

Het basisdeeg

Benodigdheden onze Cupcake Bakdoos voor 12 cupcakes:

  • 250 g deegmix ‘cupcakes natuur’ van Dr. Oetker
  • 75 g boter of margarine
  • 2 eieren
  • 75 ml melk
  • 12 cakevormpjes

Zo maak je het basisdeeg:

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Giet de deegmix in een kom, doe er de zachte boter of margarine, de eieren en de melk bij.
  3. Meng het geheel ca. 1 minuut met de mixer terwijl je de snelheid tot het maximum opdrijft. Het deeg moet glad zijn.
  4. Verdeel het deeg met behulp van twee eetlepels over de 12 cakevormpjes.
  5. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak ca. 30 minuten. Prik ter controle met een mespunt in het midden van een cupcake. De cupcakes zijn klaar als er geen deeg meer aan het mes kleeft. Ze moeten mooi goudbruin gebakken zijn.
  6. Nadat ze afgekoeld zijn op een rooster, zijn de cupcakes klaar om te versieren.

Op de versiertoer

Benodigdheden uit onze Cupcake Bakdoos:

  • Witte rolfondant
  • Blauwe gekleurde gel

Zo maak je het strikje:

  1. Kleur een stukje rolfondant met blauwe kleurstof.
  2. Meng dit snel en met de losse hand zodat je een marmereffect krijgt.
  3. Snij er een cirkel uit en leg het op de cupcake.
  4. Snij tot slot kleine reepjes witte rolfondant uit voor de lintjes en het strikje.
  5. En dan nu … pronken maar!

Extra tip

Goed om te weten! Met behulp van de gekleurde gels uit de Bakdoos kun je de witte rolfondant en vanilletopping andere kleuren geven. Hoe meer druppeltjes kleurstof je door de fondant of de topping mengt, hoe donkerder de tint wordt. Door verschillende tinten met elkaar te mengen, creëer je ook andere kleuren.

Violet, lichtoranje of hemelsblauw? Met het kleurenpalet van Dr.Oetker weet jij precies hoeveel druppels je moet toevoegen van elke kleur, om jouw gewenste tint te bereiken!

Bakken, versieren en cadeau geven mét Libelle

Heb jij zin om zelf aan het bakken te slaan? In onze Cupcake Bakdoos vind je alle ingrediënten die je nodig hebt. Bovendien krijg je er nog vier mooie Libelle-kaarten bij, zodat je iemand kunt verrassen met een cupcake én een hartverwarmend berichtje.

Bekijk en bestel hier onze Cupcake Bakdoos!

 

 

Productie en styling: Harald Ligtvoet • Foto’s: Joost Govers • Met dank aan Dr. Oetker en Sissy-Boy voor het servies. 

 

Meer lekkers:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."