cupcakes

‘Bake Off Vlaanderen’: zo bak je zelf de allermooiste cupcakes

Door Jolien Thieleman

Heb je ook naar de halve finale van ‘Bake Off’ gekeken? De bakkers maakten prachtige cupcakes in het thema van hun lievelingsfeest. Maar als er cupcakes op tafel staan, dan is het voor ons altijd feest!

Al watertandend keken we naar Vlaanderens vrolijkste bakprogramma én kregen we weer razend veel zin om zelf aan de slag te gaan. Bak je mee?

Maar eerst even deze succestips:

  • Gebruik als basis voor je cupcake een eenvoudig recept voor cakejes. Eventueel kun je er een extra smaak aan toevoegen, zoals citroenzeste, chocoladedruppels of nootjes.
  • Gebruik ingrediënten op kamertemperatuur, tenzij anders aangegeven.
  • Zorg ervoor dat je het beslag niet té lang mixt, anders zakken je cupcakes in.
  • Vul de vormpjes van je cupcakes nooit helemaal, want in de oven zullen ze nog rijzen. Gebruik ook niet te weinig om holtes te vermijden.
  • Laat de oven netjes gesloten tijdens het bakken.
  • Prik met een mes in de cupcake om te zien of ze gaar zijn. Komt er geen deeg meer mee, dan zijn ze klaar.
  • De échte ster is de topping van je cupcake. Er bestaan verschillende soorten: botercrème, roomkaas, Italiaanse meringue of zelfs tiramisutopping.
  • Voor een kleurtje kun je er wat kleurstof aan toevoegen.
  • Lepel of spuit je topping sierlijk op je cakeje, maar let op: zorg ervoor dat ze eerst helemaal afgekoeld zijn. Anders zal de topping meteen smelten.
  • Versier je toppings met een speculaasje, geroosterde nootjes, een framboos,… voor een mooi extraatje.
  • Cupcakes kun je 1 tot 3 dagen in een luchtdichte doos bewaren. Toppings zoals een botercrème bewaar je 1 tot 3 dagen in de koelkast.
  • Het is best om de topping à la minute op de cupcake te spuiten. Zijn ze al gespoten, stop je cupcakes dan in de koelkast.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Hou je klaar en… bakken maar!

Coverbeeld: VIER

Meer ‘Bake Off’-inspiratie:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."