Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
©GettyImages

Gezond zondigen: 8x zelfgemaakte groentechips

Door Rani Merckx

Chips zijn al lang niet meer enkel gefrituurde plakjes aardappel. Tegenwoordig vind je ze in allerlei verrassende smaken die je moeilijk kunt weerstaan. Wil jij wél het genot, maar niet het schuldgevoel? Zet je tanden eens in groentechips! Met deze tips maak je ze makkelijk zelf.

Groentechips = gezond?

Groentechips zijn flinterdun geschaafde groenteschijfjes die veel weg hebben van de klassieke aardappelchips, alleen zijn ze een stuk gezonder en kleurrijker! En dan hebben we het over de huisbereide groentechips, niet die uit een kant-en-klaar pakje. Want die zijn net zo ongezond als aardappelchips. Er wordt een enorme hoeveelheid vet en zout aan toegevoegd, en dat maakt van kant-en-klare groentechips een caloriebom!

Groentechips maken in 1-2-3

Van zelf gemaakte groentechips kun je zalig zorgeloos smullen, mits je rekening houdt met de bereidingswijze. Gebruik bijvoorbeeld de oven in plaats van de friteuse om ze heerlijk crunchy te maken.

Populaire groenten om groentechips van te maken zijn zoete aardappel, rode biet, pastinaak, radijs en courgette. Je brengt ze nog meer op smaak met kruiden. Zo kun je bijvoorbeeld:

  • de zoetere smaak van knolgroenten zoals zoete aardappel en rode biet temperen met een beetje fleur de sel,
  • de pittigheid van radijzen intomen met fijngehakte rozemarijn, zout en peper,
  • en de pastinaak en courgette extra pit geven met specerijen met een uitgesproken smaak zoals lookpoeder, komijn of chili.

Goesting gekregen in groentechips?

Groentechips zijn lekker als snack, tussendoortje, en ze geven ook een krokante toets in allerlei hartige gerechtjes. Zo gezond, zo zelf gemaakt!

Meer lezen over gezonde vervangers?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content