VIDEO: Hmm, zo maak je homemade twix

Door De Redactie

Zelf twix maken moeilijk? Helemaal niet! Wij tonen stap-voor-stap hoe je het doet. (*)

  • Eerlijk is eerlijk: het duurt een tijdje om je eigen twix te maken, maar moeilijk is het niet. De koekjeslaag is zo gepiept: gooi alle ingrediënten samen en kneed tot een homogeen geheel, de oven doet de rest.
  • Voor de karamel hoef je enkel te roeren
  • en voor het chocoladejasje moet je zelfs enkel kijken tot de chocola gesmolten is.
  • Het moeilijkste deel is waarschijnlijk het (minstens 2 uur) wachten tot je homemade twix is uitgehard.

Knapperig koekje

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng 140g bloem met 50g bloemsuiker, 10g vanillesuiker, 100g boter, en 1 eidooier.
  3. Kneed het deeg tot een homogene massa.
  4. Rol uit op een bakplaat of in een bakblik en zet 15 minuutjes in de oven.

Ga je voor de klassieke twix-vorm? Doe het deeg dan op een bakplaat en snij nadien in repen. Voor een makkelijkere versie doe je het deeg in een bakblik en giet je er de volgende laagjes (eens je koek gebakken en afgekoeld is) gewoon over. De smaak is hetzelfde, maar het is iets minder werk.

Karamel-laagje

  1. Doe 150 g kristalsuiker in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg eventueel een scheutje water toe.
  2.  Laat de suiker smelten en blijf roeren zodat de suiker niet aanbrandt.
  3. Laat de suiker bruinen.
  4. Voeg 150ml room toe en roer met een garde op laag vuur.
  5. Laat afkoelen en giet over de koekjeslaag
  6. Zet minstens 15 minuten in de koelkast voor je de chocolade erover giet.

Insider tip: Als je een verbrande tong wil vermijden, stel je het proeven best even uit tot de karamel is afgekoeld.

Chocolade jasje

  1. Neem 175 gram chocolade (melk of puur, wat je het liefst lust), en laat au bain-marie smelten.
  2. Giet over de karamelkoekjes en laat minstens 2 uur opstijven.

Benieuwd? In dit filmpje zie je nog eens hoe je het doet!
[sm-video-embed]

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
[/sm-video-embed]

(*) Waarschuwing: zelfgemaakte twix kan een verslavend effect hebben.

Nog meer lekkers:

 

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."