ovenschotels met puree

Ovenschotels met puree: 16x op-en-top genieten

Op herfstdagen maken wij het binnen graag extra gezellig en warmen we ons op aan de lekkerste ovenschotels met puree. Zet de oven maar aan, bestrooi royaal met kaas en afwachten maar…

Zeg nu zelf, een ovenschotel is toch een van de leukste, beste en lekkerste dingen om klaar te maken in de herfst? Je maakt alles klaar, schuift ‘m in de oven en doet ondertussen de afwas. En na een halfuurtje heb je een overheerlijke, dampende ovenschotels met puree (mét kaaskorst) waar je van kunt genieten.

16 ovenschotels met puree

Extra tips

  • Vet de onderkant van je ovenschaal vooraf een beetje in. Dan zul je achteraf minder moeten schrobben.
  • Grote fan van kaas? Strooi dan zeker ook een laagje kaas tussen de groenten en puree.
  • Leg enkele klontjes boter op de bovenkant (bovenop paneermeel of geraspte kaas) voor een knapperige korst.
  • Verschillende texturen en temperaturen zijn belangrijk. Serveer daarom ook enkele geroosterde pitten, zaden of noten bij de ovenschotel, en strooi wat koude feta- of mozzarellakaas op je bord.

Meer lekkers…

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."