recepten peterselie
© Getty Images

Recepten met peterselie: 15x genieten van het groene kruid

Peterselie is al eeuwenlang een veelzijdig én veel gebruikt kruid in de keuken. Met z’n frisse en hartige smaak past het bij heel wat verschillende gerechten, zoals stoofpotjes, soepen en salades. Laat je inspireren door onze recepten met peterselie.

Hoe gebruik je peterselie in de keuken?

Peterselie heeft een licht bittere ondertoon, met aardse en peperige toetsen. Platte peterselie is iets sterker en voller van smaak dan krulpeterselie. Die laatste wordt dan ook voornamelijk gebruikt als garnering, terwijl de eerste vooral wordt toegevoegd om z’n sterkere smaak. Peterselie zit bovendien tjokvol vitamine C, foliumzuur, kalium en ijzer. Dus sowieso een goede keuze om ermee te koken!

Het groene kruid voeg je best pas op het einde toe, anders gaat de smaak en kleur verloren.

Recepten met peterselie

Nog meer lekkers:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."