Deze voedingsmiddelen bederven (bijna) nooit

Door De Redactie

Een potje yoghurt dat twee dagen overtijd is of vlees dat er een beetje verkleurd uitziet… We stellen ons toch wat vragen bij de vervaldatum op onze producten. Moeten we ze écht strikt naleven? En wanneer is een product écht niet meer eetbaar?

Enkele dagen overtijd, en we zijn geneigd om dat potje yoghurt of verkleurde ajuin in de vuilbak te gooien. Maar goed om te weten: over deze voedingsmiddelen hoef je je alleszins geen zorgen te maken!

Voedingsmiddelen die (bijna) nooit bederven

Honing

Dit natuurproduct verandert na verloop van tijd misschien van kleur of zal kristalliseren, maar het blijft veilig om te eten. Je maakt je honing weer vloeibaar door het potje in een bak met warm water te plaatsen.

Rijst

Als je rijst droog en koel bewaart, kun je er makkelijk jaren mee verder. Ook al zegt de datum op de verpakking iets anders. Voor noedels en pasta geldt hetzelfde.

Groenten in blik 

Een – ongeopend – blik groenten, dat gaat jaren mee. Zolang het blik onbeschadigd is, zitten je groenten veilig en wel opgeborgen.

Azijn

Of je er nu mee wil schoonmaken of mee wil koken, azijn bederft niet. Koop dus gerust een grote fles. Azijn komt altijd wel van pas.

Maïzena

Geef toe, met zo’n pakje maïzena lijk je wel een eeuwigheid te doen. En dat is maar goed ook, want het bindingsmiddel blijft net zo lang meegaan tot je pakje leeg is.

Sterke drank

Hoe sterker de alcoholgraad, hoe langer het duurt voor iets bederft. Dat flesje jenever in de kast blijft dus wel nog even goed.

Vanille-extract

Wist je dat een flesje vanille-extract ook alcohol bevat? Geen wonder dat het dus best lang duurt voor zo’n fles slecht wordt.

Vertrouw op je zintuigen

De belangrijkste tip? Vertrouw op je zintuigen. Ruikt het product nog lekker en ziet het er nog goed uit? Dan is het vast nog goed. Natuurlijk moet je opletten met een restje pasta van twee dagen geleden, maar een ongeopend potje yoghurt dat al twee weken vervallen is, kun je zeker nog opeten.

Bron: Libelle.nl – Beeld: Getty Images

Laat je inspireren

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content