Menu-inspiratie nodig? Ga eens voor zoete aardappel!

Menu-inspiratie nodig? Ga eens voor zoete aardappel!

De zoete aardappel is tegenwoordig niet meer weg te slaan uit de keuken. En terecht! Het is niet alleen superlekker, maar ook erg gezond. Wij zetten een aantal weetjes en recepten voor je op een rijtje:

Weetjes

  • De zoete aardappel is, anders dan de naam doet vermoeden, geen familie van de aardappel. Het is eigenlijk een knol, een verdikking van de wortels.
  • De lekkernij komt oorspronkelijk uit Peru. Vandaag is de knol ook hier helemaal ingeburgerd en vind je hem in de meeste supermarkten.
  • Over de plas is de sweet potato of yam al veel langer een vaste waarde op het bord. Je vindt de zoete knol zeker en vast terug op het traditionele Amerikaanse Thanksgiving-menu. Ook in Canada en Suriname valt hij in de smaak.
  • Een andere benaming is bataat.
  • Een beetje winderig? Dat kan door de raffinose (een suiker) in de aardappel komen.
  • De knol bevat inuline, in tegenstelling tot de gewone aardappel die vooral bestaat uit zetmeel. Inuline verteert langzamer dan zetmeel en is daarom gezonder voor diabetespatiënten. Daarnaast is deze groente rijk aan vitamine A, C, B3, B5 en B6. Een echt vitaminebommetje dus! 

Een groentetaart? Dat maak je zo:

Meer inspiratie vind je hier:

Lees ook:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)