Zelfgemaakte hamburgers: het ultieme comfortfood

Zelfgemaakte hamburgers: het ultieme comfortfood

Mag het vanavond wat vettiger en prettiger? Zet dan je tanden in een van deze overheerlijke zelfgemaakte hamburgers. En onthoud: wat je zelf doet, doe je meestal beter. Dus maak ‘m vooral zelf!

De oorsprong van hamburgers

Nee, het zijn niet de Amerikanen die de hamburger hebben uitgevonden, maar onze buren, de Duitsers. Oorspronkelijk verwijst het woord hamburger naar de stad Hamburg in Duitsland. In die tijd was de hamburger gewoon een stuk biefstuk geserveerd met verschillende sauzen.

De basisingrediënten

  • Kleine ronde hamburgerbroodjes
  • Gehakt
  • Een sneetje kaas
  • Groentjes zoals ui, tomaten, sla en augurken
  • Ketchup
  • Mosterd

Zelf hamburgers maken

Tegenwoordig bestaan er heel wat variaties op de hamburger. Je kunt ingrediënten die je lekker vindt, toevoegen of experimenteren met een groenteburger. Wij zetten enkele leuke recepten in de kijker.

1. Zelfgemaakte hamburgers met vlees

2. Zelfgemaakte vegetarische burgers

3. Zelfgemaakte hamburgers met vis

Nog meer lekkers:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)