10x naar het strand zonder naar zee te rijden

Een dagje naar zee, dat betekent vaak snelwegen met lange files of een treinrit met overbevolkte wagons. Maar wist je dat je het helemaal zo ver niet hoeft te zoeken?

Naar het strand in het binnenland: de leukste adresjes

1. Het strand van Sint-Anneke in Antwerpen

Een iconische plaats in Antwerpen: het strand van Sint-Anneke. Voor de inwoners van de stad is het een geliefde plaats aan Linkeroever om het vakantiegevoel op te roepen. Zon, zand, sfeer! Opgepast: hoewel het best verleidelijk lijkt, mag je niet zwemmen in de Schelde. Gelukkig is er wel een openluchtzwembad waar je je kunt verfrissen na je strandbezoek.

Klik hier voor meer informatie.

2. Zuiderbad in Hofstade

Het recreatiedomein van Hofstade werd enkele jaren geleden omgetoverd tot ‘Zuiderbad’. Reserveer je plekje op de hippe strandbar of bestel een picknickmand voor een gezellig eetmomentje met vrienden of familie. Zand tussen de tenen en ontspannen, met een drankje bij de hand, meer hoeft een vakantie in het binnenland soms echt niet te zijn.

Klik hier voor meer informatie.

3. Blaarmeersen in Gent

De Blaarmeersen zijn in Gent een echt begrip. Voor Gentenaars is het de perfecte plek om zomers te ontspannen. Het domein is erg groot en zelfs je hond komt er aan z’n trekken. Wist je dat er voor je huisdier namelijk een zwemzone bestaat om lekker ongedwongen af te koelen? Uitrusten en drogen doet je favoriete viervoeter in de droogloopweide.

Klik hier voor meer informatie.

4. De Nekker in Mechelen

Ook in Mechelen kun je het zand tussen de tenen voelen. Op het Provinciaal recreatiedomein De Nekker valt heel wat te beleven, maar je kunt er net zo goed voor kiezen om je neer te vleien op het strand met een handdoek of verfrissing zoeken in het water.

Klik hier voor meer informatie.

5. De Ster in Sint-Niklaas

In het Waasland vind je recreatiepark De Ster. Een fijne plek met watersportvijver en ruim strand, maar ook heel wat andere recreatiemogelijkheden. Misschien heb je wel gewoon zin in een partijtje minigolf of willen je kinderen zich even uitleven in het trampolinepark? Keuze genoeg!

Klik hier voor meer informatie.

6. De Plas in Rotselaar

De Plas van Rotselaar maakt deel uit van het recreatiedomein Ter Heide en ligt verscholen middenin het mooie groen van Rotselaar. Maak een zandkasteel op het strand of neem een verfrissende plons in de zwemvijver. Liever geen zand tussen de tenen? Het is ook heerlijk vertoeven op het grasveld.

Klik hier voor meer informatie.

Welk boek neem jij mee naar het strand? Wij tippen 6 boeken om nú te ontdekken!

7. Domein de Gavers in Geraardsbergen

Zomers uitrusten in een hangmat of simpelweg pootjebaden, ook in Geraardsbergen kun je de kustsfeer met gemak beleven. Actievelingen wagen een extra sprong op de Airtrampoline.

Klik hier voor meer informatie.

8. Zilvermeer in Mol

Het hagelwitte strand van het Zilvermeer is een begrip in de buurt van Mol. Vakantiegevoel ten top! Laat je kinderen ook zeker een toertje rondrijden op de gocarts of minicars, terwijl je zelf de beentjes in beweging houdt met een waterfiets.

Klik hier voor meer informatie.

9. De Mosten in Hoogstraten

Een ligweide langs het water, een fijn strand om je op neer te vleien, wat wil een mens nog meer… Avonturiers in je gezin? Die komen zeker en vast aan hun trekken in het Klimpark of tijdens het uittesten van verschillende watersporten in het Goodlife Cablepark!

Klik hier voor meer informatie.

10. De Gavers in Harelbeke

Nog zo’n plekje waar je nog zoveel meer kunt doen dan zwemmen en uitrusten op het strand. Of je nu wilt kajakken, een hoogteparcours wilt volgen of je kinderen wilt loslaten op de verschillende natuurspeeltuinen: een dagje De Gavers is altijd meer dan de moeite.

Klik hier voor meer informatie.

Liever iets anders? We hebben nog heel wat uitstapideetjes:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content