Getty Images

(Gratis) buiten zwemmen kun je hier!

Door Els De Ridder

Zin om een plons te nemen in de vrije natuur? Sigrid Spruyt van Outdoorswimming.be deelde haar top zeven waar (gratis) buiten zwemmen gewoon mag!

7 plekken waar (gratis) buiten zwemmen mag en die absoluut de moeite zijn

1. ‘n Duik in de zee in Zeeland (NL)

Met een kustlijn van maar liefst 650 kilometer kun je in Zeeland heerlijk zwemmen. De mooie baaien, de stoere Noordzee of een dorp met een strand bij de zeedijk. In Nederland kan ’n duik overal. 

2. De Galderse Meren (bij Breda, NL)

Op een halfuurtje rijden van Antwerpen beland je hier in een natuurlijk zwemparadijs. Een topplek waar elke openwaterzwemmer van droomt.

Adres: Oude Rijsbergsebaan 4827AD Breda

3. De Damse Vaart (enkel voor clubs)

Om te mogen zwemmen in de Damse vaart moet je aangesloten zijn bij een zwemclub. De zwemzone bestaat uit een strook van 900 meter tussen twee steigers.

Adres: de steiger aan de Gemeneweidestraat in Damme is de enige in – en uitstapplaats.

4. In de Maas in Hoei 

Wie deze zomer (of winter) in de Ardennen vertoeft, kan op zaterdag samen met zwemclub Cool Huy gaan buiten zwemmen in de Maas. In Hoei zwem je mét boei, omdat de Maas een druk bevaren rivier is. Hoe dan ook een unieke ervaring!

Info: mogelijkheid tot openwaterzwemmen, elke zaterdag om 15u. Afspraak in de hall van het lokale zwembad – avenue Godin-Parnajon 5 4500 Huy.

5. De Boekenbergvijver in Deurne

Helaas snel druk op hittedagen, maar de Boekenbergvijver is sowieso ‘n bijzondere en mooie plek voor buitenzwemmers. Je kunt er bovendien zowel in de zomer als in de winter gaan plonzen.

Adres: Van Baurscheitlaan 88, 2100 Antwerpen

6. Biologische zwemvijver bij Dour  

Het water van deze zwemvijver wordt volledig ecologisch gezuiverd, zonder choor of andere producten. De zwemvijver kwam in plaats van het oude openluchtzwembad en bestaat uit vier verschillende openluchtbassins met verschillende dieptes. Kinderen betalen € 3 inkom, volwassenen € 5.

Adres: Site du Belvédère de Dour, Chemin des Croix 3, 7370 Dour

7. Vosselare Put in Deinze

Een fijne openwaterzwemplek in Oost-Vlaanderen is Vosselare Put, in een oude Leie-meander. Buiten zwemmen is er gratis voor kinderen jonger dan vier jaar, iedereen die ouder is betaalt voor een dagticket € 3.

Adres: Kleine Pontstraat 5 9800 Deinze-Astene

Een beetje extra beweging terwijl de kinderen ravotten?

Terwijl de kinderen in het water spelen en er iemand op hen let kan het misschien een goed idee zijn om zelf een paar baantjes te trekken. Zwemmen is een aangename sport die nog zo zalig is in dit prachtige zomerweer. Lees hier nog eens alle voordelen van zwemmen na en hup, zwemmen maar!

Nog meer zomerse uitstapjes:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content