5x trucjes om je nagels lang en sterk te laten worden

5x trucjes om je nagels lang en sterk te laten worden

Wil je graag lange nagels, maar breken ze makkelijk af? Geen nood: als je ze goed behandelt, worden ze lang en sterk zonder dat je er veel moeite voor moet doen. Pas deze trucjes bijvoorbeeld toe!

1. Weg met die nagelknipper

Een nagelknipper gebruiken is waarschijnlijk het slechtste wat je kunt doen als je sterke, lange nagels wilt. Onze nagels bestaan namelijk uit drie lagen, waar je te veel druk op zet als je de nagelknipper bovenhaalt. Het resultaat: de laagjes komen los van elkaar waardoor je nagels sneller splijten en breken. Gebruik daarom een (glazen) vijl, waarbij het belangrijk is om telkens één kant op te vijlen, in plaats van heen en weer te gaan. Vijl van de rand naar binnen toe voor het mooiste resultaat.

2. Verzorgingsproducten

Agressieve zepen, poetsproducten en afwasmiddelen kunnen je nagels erg broos maken. Let er daarom op dat je zachte en natuurlijke zeep gebruikt, net als rubberen handschoenen tijdens het poetsen. Zorg er ook voor dat je voldoende hydrateert: een goede hand- en nagelcrème doet wonderen!

Afbeeldingsresultaat voor caudalie the des vignes handcreme

Caudalie Thé des Vignes hand- en nagelcrème (€ 6,60 – bekijk het hier)

3. Laat je nagels rusten

Logisch, maar waar: door je nagels af en toe een break te geven van nagellak, kunnen ze optimaal herstellen én mooi uitgroeien. Heb je toch graag een kleurtje op je nagels? Kies dan voor nagellak met een verzorgende formule.

Afbeeldingsresultaat voor Essie Treat, Love & Color

Essie Treat, Love & Color verzorgende nagellak (€ 12,99 – bekijk het hier)

4. Eet gezond

Je bent wat je eet, en dat is niet anders voor onze nagels. Ze bestaan voor een groot deel uit keratine – een proteïne – waardoor je best genoeg proteïnerijk voedsel binnenkrijgt. Zet dus zeker een keertje meer kip en kalkoen, eieren, noten, vette vis, yoghurt en spinazie op het menu!

5. Neem eventueel een supplement

Er zijn heel wat natuurlijke producten op de markt die je nagels én haar kunnen versterken. Biotine komt voor in volkoren granen en brood, noten en zalm, maar wordt van nature niet zo goed opgenomen door je lichaam. Daarom zijn biotinesupplementen een goed idee: je nagels gaan er niet sneller van groeien, maar ze worden wél heel wat sterker waardoor ze minder snel zullen afbreken.

Bron: Cosmopolitan – Beeld: iStock

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)