Contouren op een natuurlijke manier? Dat doe je zo

Contouren op een natuurlijke manier? Dat doe je zo

Contouren is een begrip dat al jaren meegaat in de make-upwereld. Maar wat is het precies, en hoe doe je het op een naturelle manier? Beautyredactrice en visagiste Jolien toont het je.

Wat is contouren?

Door te contouren, leg je met make-up de nadruk op bepaalde gezichtsvormen zoals je jukbeenderen en kaaklijn. Met lichte en donkere tinten creëer je een optisch schaduw- en lichtspel, waardoor je gelaatstrekken worden geaccentueerd.

  • Contouren geeft je gelaat meer dimensie en accentueert de sterke delen van je gezicht. Je gebruikt daarvoor een poeder of crème die twee tinten donkerder is dan je eigen teint.
  • Highlighten met lichtere of glanzende tinten versterkt het contouren, laat je gelaatstrekken naar voren komen en geeft je een gezonde gloed.

Contouren op een naturelle manier

Contouren kan perfect op een zachte manier, door een poeder of crème te gebruiken die een tintje donkerder is dan je eigen teint. Kijk je mee?

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Stap voor stap

  1. Gebruik eventueel foundation en concealer om je gelaat te egaliseren.
  2. Poeder af met een transparant poeder.
  3. Neem een klein beetje contourpoeder of bronzer op een smalle poederkwast. Tik het overtollige product af, zodat je niet te veel ineens aanbrengt.
  4. Plaats het poeder onder de jukbeenderen, aan weerszijden van het voorhoofd (net onder je haarlijn) en onder de kaaklijn. Zorg dat je onder het jukbeen niet te ver of te laag gaat.
  5. Maak een ‘3’-vorm en vervaag goed, zodat je geen zichtbare lijnen ziet.
  6. Zet eventueel poeder bij om intensiteit op te bouwen. Heb je te veel poeder aangebracht? Dan kun je het makkelijk vervagen met een poederkwast.
  7. Licht je gelaat op met een highlighter of glanspoeder. Breng het aan op je jukbeenderen, je neusbrug en wenkbrauwbot.
  8. Afwerken doe je met een frisse blos op je wangen. Vervaag richting je slapen zodat alles mooi in elkaar overgaat.

Poeder of crème?

Contouren kan zowel met make-up in crème- of poedervorm. Het verschil zit ‘m vooral in de houdbaarheid en afwerking: poeders blijven doorgaans iets langer zitten en zijn geschikt voor een vetter huidtype, maar hebben een matte afwerking. Met crèmes zit je dan weer goed bij een droger huidtype, omdat het meer glans geeft.

Probeer je ook graag een crème (of contourstick)? Dan kun je de kleur rechtstreeks uit de tube of met een kwast aanbrengen over je foundation. Een klein beetje is voldoende, omdat crèmeproducten dikwijls erg gepigmenteerd zijn. Zet een fijne lijn en oefen niet te veel druk uit tijdens het aanbrengen. Vervaag goed met een kwast of make-upsponsje en tokkel zo plaatselijk mogelijk om het effect niet te verliezen.

Videoproducer: Rien Delvaux • Camera en montage: Jill Verheyden • Tekst en productie: Jolien Thieleman

Bekijk ook deze beautyvideo’s:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)