Zo hou je je decolleté in topvorm

Zo hou je je decolleté in topvorm

We smeren allemaal braafjes onze antirimpelcrème op ons gelaat, maar we vergeten meestal ons decolleté. Herkenbaar? Je bent niet de enige. Nochtans is de huid rond je boezem fragiel en extra vatbaar voor veroudering. Met deze tips hou je je decolleté in topvorm!

Zacht en glad

Een mooi decolleté begint bij een gladde, egale huid. Net als bij je gezicht, is het erg belangrijk om je hals en decolleté te reinigen. Gebruik je reiniger en tonic dus ook op de huid van je hals en boezem.

Af en toe een scrubbeurt om dode huidcellen weg te halen en de bloedcirculatie te stimuleren, is bovendien geen overbodige luxe. Omdat de huid van je decolleté erg gevoelig is, gebruik je hiervoor best een gezichtsscrub: deze bevat fijnere scrubdeeltjes dan een lichaamsscrub. Ga zachtjes te werk en maak draaiende bewegingen terwijl je de scrub z’n werk laat doen.

Verfrissende peeling van Nivea, verrijkt met vitamines om grondig te zuiveren en dode huidcellen te verwijderen (€ 6,79 – bekijk het hier).

Hydrateren

Wist je dat de huid van je decolleté minder talg- en zweetklieren bevat en nòg dunner is dan de gezichtshuid? Hierdoor zal ze makkelijker uitdrogen en sneller tekenen van veroudering tonen. Hydrateren zorgt ervoor dat ze soepel blijft en minder snel rimpels en pigmentvlekjes zal vertonen.

Je kunt je dagverzorging op je boezem gebruiken, maar er zijn ook speciale crèmes die de huid van je decolleté een boost geven en ze er steviger laat uitzien. Neem een nootje crème op je hand en breng het aan met masserende bewegingen van onder naar boven, om de bloedcirculatie te stimuleren en de actieve bestanddelen goed te laten intrekken.

Neck & Decollete Cream

HSR Neck & Decollete Cream van Babor: een intensief verstrakkende verzorging voor je hals en decolleté (€ 79 – bekijk het hier).

Extra verwennerij

Wie zichzelf extra wil verwennen kan een decolletémasker aanbrengen, die de huid een energieboost geeft en zorgt voor een instant verstrakkend effect.

Neck and Decollete Icy Mask van Natura Siberica, met verfrissend effect en liftende werking (€ 12,99 – bekijk het hier).

Zonnebescherming

Vergeet je decolleté ook niet te beschermen tegen schadelijke invloeden van de zon. Smeer ‘m altijd goed in met een zonnecrème die een hoge beschermingsfactor bevat. Alleen zo voorkom je pigmentvlekken en fijne lijntjes. Het kost je een kleine moeite, maar je bereikt er op termijn een groot effect mee!

Anti-aging zonnecrème van Lovea met SPF 50: een zeer hoge, minerale zonnecrème om de fragiele huid van je gezicht, hals en decolleté te beschermen tegen UV-stralen (€ 12,49 – bekijk het hier).

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)