Getty Images

9x de mooiste make-uptrends voor het najaar

Door Jolien Thieleman

Roodgestifte lippen, een warme blos en metallic make-up: de make-uptrends van dit najaar zijn zo mogelijk nóg mooier dan het seizoen zelf. Kijk maar mee!

Make-uptrends voor het najaar

1. Rode lippen

Klassiek, stijlvol en ultravrouwelijk: rode lippen zijn een blijvertje. Matte varianten doen het dit najaar extra goed, in een tint die neigt naar bordeaux of bruin. Hou de rest van je make-up naturel om je lippen extra in de verf te zetten.

2. Transparante foundation

Dikke lagen foundation zijn gelukkig al lang verleden tijd. Dit najaar staat helemaal in het teken van de frisse, gezonde gloed en natuurlijke finish die je krijgt met een transparante foundation, ook wel een skin tint genoemd. Dit type foundation bevat meestal een zonnefactor en verzorgende ingrediënten voor je huid.

Vul je foundation aan met een likje concealer om de zone onder je ogen op te lichten en werk af met een frisse crèmeblush.

3. Blauwe oogschaduw

Een trend die meerdere keren werd gezien op de najaarscatwalks, is saffierblauwe oogschaduw. Een gedurfde look waarmee je een statement maakt, maar die je op verschillende manieren kunt interpreteren: ga voor een volledig blauwe oogschaduw, of kies voor een subtieler lijntje boven je wimperrand.

4. Terracotta blush

De blushtrend van het seizoen is geïnspireerd op het kleurenpalet van de herfst. Terracotta zorgt voor een fris effect en geeft tegelijk wat meer warmte aan je gelaat. Breng ‘m aan op de appeltjes van je wangen en vervaag richting je slapen.

5. Glossy lippen

Een manier om je lippen meer in de kijker te zetten, is met een gloss. Mooi op zichzelf, maar ook over een lipstick om ‘m meer te doen glanzen. Zet je cupidoboogje subtiel aan om je lippen voller te doen lijken.

6. Pastel power

Een pasteltint, zoals lila en zachtroze, doet misschien denken aan de lente, maar werd bij heel wat merken gezien op de najaarscatwalks. Het zorgt voor een poederig en romantisch effect, en gecombineerd met een donkere lipkleur (zoals bruin, bordeaux of pruim) wordt het verrassend geschikt voor het najaar.

7. Elegante eyeliner

Een lijntje boven het oog is terug van nooit weggeweest. De winged eyeliner blijft een klassieker, en dit najaar mag je gerust een stapje verder gaan: op de catwalk spotten we ‘m in grafische vormen, maar experimenteer vooral om te kijken wat mooi bij jou past. Hier vind je alvast een filmpje boordevol tips voor de perfecte eyeliner.

8. Zachte metallics

Glanzende, metallic oogmake-up wordt dit najaar naar hartenlust gedragen, en niet alleen tijdens de feestdagen. Je kunt deze look ook heel zachtjes en draagbaar maken door een subtiel waasje over je oogleden te vervagen. Ontzettend mooi in combinatie met een zachte, matte blush en een glanzende tint op de lippen.

9. Subtiele smokey eyes

Smokey eyes hoeven niet altijd donker of zwaar te zijn. Bruintinten zorgen voor een subtieler en zachter effect, en benadrukken je ogen zonder er té opgemaakt uit te zien. Een regelrechte hit in het najaar! In deze video zie je hoe je zelf smokey oogmake-up aanbrengt in 5 makkelijke stappen.

Meer make-up:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content