9x de mooiste make-uptrends voor het najaar

9x de mooiste make-uptrends voor het najaar
Getty Images

Roodgestifte lippen, een poederzachte blos en stralende, metallic make-up: de make-uptrends van dit najaar zijn zo mogelijk nóg mooier dan het seizoen zelf. Dit zijn ze, rechtstreeks van de catwalk naar jouw badkamer!

1. Rode lippen

Klassiek, stijlvol en op-en-top vrouwelijk: dit najaar zijn rode lippen helemaal in! Matte varianten doen het daarbij extra goed: die doen je lippen dikwijls ietsje dieper van kleur lijken. Laat knallende roodtinten achterwege en kies eerder voor bordeaux of een roodtint die naar bruin neigt.

Tip! Hou de rest van je make-up naturel om je lippen extra in de verf te zetten.

2. Poederroze blush

De blushtrend van de herfst is geïnspireerd op de subtiele blos die je wangen krijgen als het kouder wordt buiten. Breng een lichtroze tint aan op de appeltjes van je wangen en vervaag richting je oor.

3. Gezonde glow

De tijd van dikke lagen foundation is gelukkig al lang voorbij. Dit najaar besteed je extra aandacht aan die mooie gezonde glans op je gelaat. Veel heb je daarvoor niet nodig:

  • Start met producten die je huid verzorgen en haar natuurlijke glans naar boven halen. Een gezonde huid straalt van binnenuit!
  • Breng daarna een likje concealer aan om wallen en oneffenheden te verdoezelen. Vervaag met je vinger, concealerkwast of beautyblender.
  • Werk je make-up af met wat glanspoeder op je jukbeenderen, neusbrug, cupidoboogje en aan weerszijden van je voorhoofd. Er bestaan ook liquide varianten die je makkelijk met je vingertoppen op je huid kunt tokkelen.
  • Vergeet je lippen niet te voorzien van een verzorgende lipgloss of een balsem.

4. Subtiele smokey eyes

Zwarte, nadrukkelijke smokey eyes maken dit najaar plaats voor naturelle, subtiele kleuren. Met aarde- en rozige tinten zit je altijd goed: je ogen worden zo benadrukt zonder er té opgemaakt uit te zien. Combineer met een zachte kleur op je wangen en lippen.

Tip! Start met een lichte tint op je bewegend ooglid en breng een kleur die één of twee tinten donkerder is aan in je arcadeboog. Vervaag goed en breng de kleur een beetje naar beneden, zodat je een ‘V’-vorm creëert. Werk af met een flinke laag mascara.

5. Elegante eyeliner

Een strak lijntje boven het oog is terug van nooit weggeweest. De winged eyeliner blijft een klassieker, en dit najaar mag je gerust een stapje verder gaan: op de catwalk spotten we ‘m extra dik aangezet, maar experimenteer vooral en kijk wat mooi bij jou past. Hier vind je alvast een filmpje boordevol tips voor de perfecte eyeliner.

Tip! Mag het iets gedurfder zijn? Ga dan eens voor een opvallende gekleurde, gouden of glinsterende eyeliner.

6. De regenboog op je wimpers

Op de najaarscatwalks spotten we ook massaal felgekleurde mascara. Deze trend is uiteraard voor interpretatie vatbaar: is een felblauwe, oranje of roze mascara jouw ding niet, kies dan voor een subtielere donkerbruine of donkerblauwe variant.

Tip! Ga je voluit voor kleur? Stip je gekleurde mascara dan enkel aan op de puntjes van je wimpers. Dat zorgt voor een wauweffect, zonder over the top te zijn. Hou de rest van je make-up rustig.

7. Blauw

Kleurcoderingsbedrijf Pantone riep ‘Classic Blue’ uit tot dé kleur van het jaar 2020. En ook in beautyland deed blauwe make-up z’n intrede, in de vorm van subtiele oogschaduw of zelfs eyeliner. Kies voor een lichte tint of probeer een donkerdere variant, eventueel met glitter, voor als het wat meer mag zijn.

8. Warrige wenkbrauwen

De dunne wenkbrauwen uit de jaren ’90 zijn al lang verleden tijd. En dat is maar goed, want hoe nadrukkelijker je wenkbrauwen dit seizoen, hoe beter! Laat je pincet dus even achterwege, borstel je wenkbrauwen mooi omhoog en zet ze eventueel een beetje aan met make-up. Hier kun je bekijken hoe je ‘t precies doet.

9. Knallen met metallics

Glanzende, metallic oogmake-up werd meermaals gespot op de najaarscatwalks en daar kun je gerust je eigen interpretatie van maken. Een dotje hier en daar is vaak al genoeg om een statement te maken. Omlijn er je ogen mee, ga voor een metallic eyeliner of kies voluit voor glanzende smokey eyes.

Tip! Combineer je metallic oogschaduw met een zachte kleur op je wangen en een matte tint op je lippen. Zo breng je alles mooi in balans.

 

Shoppen: make-uptoppers voor het najaar

1 Trend #1: rode lippen

Le Phyto Rouge (kleur: Rouge Miami), Sisley, € 41,50 bij ICI Paris XL.

2 Trend #2: poederroze blush

Velvet Glow Blush, € 3,99 bij Kruidvat.

3 Trend #3: gezonde glow

Born To Glow Liquid Illuminator, NYX, € 9,30 bij Di.

4 Trend #4: subtiele smokey eyes

Masterpiece Oogschaduwpalet, Max Factor, € 19,99 bij Kruidvat.

5 Trend #5: elegante eyeliner

Liquid Eyeliner, Cent Pur Cent, € 22,99.

6 Trend #6: de regenboog op je wimpers

Double Team Special Effect Colored Mascara, Urban Decay, € 27,50 bij ICI Paris XL.

7 Trend #7: blauw

Oogschaduw (kleur: Bleu cèdre nacré), Yves Rocher, € 13,90.

8 Trend #8: warrige wenkbrauwen

Brow Ultra Slim, Maybelline, € 9,99 bij Di.

9 Trend #9: knallen met metallics

Dazzleshadow Extreme (kleur: Yes To Sequins), M.A.C, € 24.

Meer najaarsinspiratie:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)