Valse wimpers aanbrengen: 10x tips voor een natuurlijk effect

Valse wimpers aanbrengen: 10x tips voor een natuurlijk effect
Getty Images

Met de feestdagen of bij een speciale gelegenheid mag je make-up een tikkeltje meer zijn. En dat kan perfect met valse wimpers! Zo breng je ze aan als een pro.

Verschillende soorten

Er bestaan tientallen soorten valse wimpers: van subtiele die je nauwelijks ziet zitten, tot glamoureuze die je wimpers een XXL-effect geven.

 • Strip lashes bestaan uit een volledige wimperrand. Ze doen je natuurlijke wimperrand van de eerste tot de laatste wimper voller en dikker lijken.
 • Individuele valse wimpers, ook wel trosjes of plukjes genoemd, zijn kleine stukjes van 3 tot 5 wimpers. Ze zorgen voor meer opvulling en zijn perfect om aan de buitenkant te kleven voor een flirterige oogopslag.
 • Single wimpers bestaan telkens uit één wimpertje en zijn ideaal om de wimperrand op de meest natuurlijke manier op te vullen, of om gaatjes te corrigeren.

Valse wimpers aanbrengen: 10x tips

Valse wimpers breng je op het einde van je oogmake-up aan. En hoewel het dikwijls wel wat oefening vraagt, is het de inspanning meer dan waard!

 1. Belangrijk is dat je vooraf een dun laagje mascara aanbrengt om ervoor te zorgen dat je wimpers even zwart zijn als de valse wimpers. Laat de mascara goed drogen.
 2. Kies je voor een strip wimpers? Leg ze dan al even op je oogleden en knip het overtollige deel eraf. Knip altijd aan de buitenkant, want op het binnenste uiteinde zitten de kortste haren. Als je die afknipt, zullen de wimpers die tegen je binnenste ooghoek zitten veel te lang zijn.
 3. Hoewel false lashes in hun verpakking al gebogen zitten, kun je ze nog wat soepeler maken vooraleer je ze aanbrengt. Buig ze zachtjes naar de binnenkant toe, zodat ze zich beter aanpassen aan de vorm van je oogleden.
 4. Valse wimpers kleef je stevig vast met wimperlijm. Breng een dun laagje aan op de band van de wimpers en zet een extra dotje aan de uiteinden, want die laten vaak het snelst los.
 5. Wacht even tot de lijm half opgedroogd is (dikwijls duurt dat zo’n dertigtal seconden). Anders kunnen de wimpers niet goed hechten en schuiven ze heen en weer, waardoor je lijmvlekjes op je oogleden krijgt.
 6. Breng de wimpers zo dicht mogelijk boven aan je natuurlijke wimperrand aan. Bij individuele wimpers start je aan de buitenste ooghoek.
 7. Duw ze even aan met je vingers, een stokje of de achterkant van een make-upkwast. De lijm droogt transparant op.
 8. Knijp je valse en echte wimpers eventueel even samen zodat ze zeker goed tegen de wimperrand zitten.
 9. Zitten de wimpers op hun plaats? Zigzag of borstel je natuurlijke en valse wimpers dan eventueel zachtjes door elkaar voor een natuurlijk effect.
 10. Zie je de wimperband nog zitten? Breng dan een streepje eyeliner aan tegen je wimperrand. Dat camoufleert de band van de nepwimpers.

Goed om te weten: de meeste valse wimpers kun je hergebruiken, dus gooi ze niet zomaar de vuilnisbak in. Trek ze langzaam en voorzichtig vanaf de buitenste hoekjes los, maak ze schoon met een make-upremover en stop ze netjes terug in de verpakking voor de volgende keer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

In je winkelmandje

Zin om zelf met valse wimpers aan de slag te gaan? Deze producten en tools helpen je alvast op weg!

1 Wimperlijm + eyeliner

Deze zwarte eyeliner met wimperlijm is waterproof, sneldrogend en geschikt om kunstwimpers te kleven. Je brengt ‘m aan zoals een gewone eyeliner, waarna je de valse wimpers makkelijk boven je eigen wimpers kunt aanbrengen. Een handig twee-in-één product! (Kruidvat, € 5,99)

2 Lash like a boss

Deze budgetvriendelijke wimpers geven een 3D-effect en zorgen daarom voor lekker veel volume. De bijgevoegde wimperlijm zorgt ervoor dat ze mooi op hun plek blijven zitten (Kruidvat, € 2,99).

3 Voorgelijmde wimpers

Er bestaat ook zoiets als voorgelijmde wimpers waar je dus geen wimperlijm voor nodig hebt. Haal ze voorzichtig uit de verpakking en kleef ze rechtstreeks tegen je wimperrand (Eylure, € 6,99 bij Di).

4 Individuele wimpers

Deze wimperplukjes zitten handig opgedeeld in korte, medium en lange stukjes. Ideaal voor als je een naturelle look wilt, of als je voor een intense oogopslag van kort aan de binnenkant naar lang aan de buitenkant gaat (Eylure, € 7,99 bij Di).

5 Wimperlijm

De wimperlijm van Velour is transparant en zorgt ervoor dat je snel, makkelijk en vlekkeloos wimpers kunt aanbrengen. De formule is latexvrij, zodat ook ogen die gevoelig of allergisch zijn voor latex het kunnen verdragen (Velour, € 13 bij Douglas).

6 Lash applicator

Wimpers aanbrengen met je duim en wijsvinger kan perfect, maar wat als het ook makkelijker kan? Enter deze handige tool, waarmee je makkelijk valse wimpers op de wimperrand zet. Met de gebogen kant druk je ze aan om ze perfect op hun plaats te houden (Morphe, € 11,22 bij Douglas).

Meer moois:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)