Valse wimpers aanbrengen: 10x tips voor een natuurlijk resultaat

Door Jolien Thieleman

Soms mag je make-up een tikkeltje meer zijn. En dat kan perfect met valse wimpers! Beautyredactrice en visagiste Jolien legt uit hoe je ze aanbrengt als een pro.

Verschillende soorten

Er bestaan tientallen soorten valse wimpers: van subtiele die je nauwelijks ziet zitten, tot glamoureuze die je wimpers een XXL-effect geven.

 • Strip lashes bestaan uit een volledige wimperrand. Ze doen je natuurlijke wimperrand van de eerste tot de laatste wimper voller en dikker lijken.
 • Individuele valse wimpers, ook wel trosjes of plukjes genoemd, zijn kleine stukjes van 3 tot 5 wimpers. Ze zorgen voor meer opvulling en zijn perfect om aan de buitenkant te kleven voor een flirterige oogopslag.
 • Single wimpers bestaan telkens uit één wimpertje en zijn ideaal om de wimperrand op de meest natuurlijke manier op te vullen, of om gaatjes te corrigeren.

Valse wimpers aanbrengen

 1. Krul je wimpers met een wimperkruller zodat ze mooi naar boven wippen.
 2. Neem een oogpotlood en teken een lijntje boven en tussen je wimpers. Je wimperrand zal voller lijken, waardoor de kleefstrip van de valse wimpers minder zal opvallen.
 3. Heb je lichte wimpers? Breng dan een dun laagje mascara aan om ervoor te zorgen dat je wimpers even zwart zijn als de valse wimpers. Laat de mascara goed drogen.
 4. Kies je voor een strip wimpers? Leg ze dan al even op je oogleden en knip het overtollige deel eraf. Knip altijd aan de buitenkant, want op het binnenste uiteinde zitten de kortste haren. Als je die afknipt, zullen de wimpers die tegen je binnenste ooghoek zitten veel te lang zijn.
 5. Hoewel false lashes in hun verpakking al gebogen zitten, kun je ze nog wat soepeler maken vooraleer je ze aanbrengt. Buig ze zachtjes naar de binnenkant toe, zodat ze zich beter aanpassen aan de vorm van je oogleden.
 6. Valse wimpers kleef je stevig vast met wimperlijm. Breng een dun laagje aan op de band van de wimpers en zet een extra dotje aan de uiteinden, want die laten vaak het snelst los. Laat de lijm drogen tot hij kleverig wordt.
 7. Kleef de wimpers langs de bovenkant zo dicht mogelijk tegen je wimperrand. Naar beneden kijken (in een spiegeltje bijvoorbeeld), kan deze stap vergemakkelijken.
 8. Duw de wimpers aan met je vingers, een stokje, een pincet of de achterkant van een make-upkwast. De lijm droogt transparant op.
 9. Knijp je valse en echte wimpers eventueel even samen zodat ze zeker goed tegen de wimperrand zitten.
 10. Zitten de wimpers op hun plaats? Zigzag of borstel je natuurlijke en valse wimpers dan zachtjes door elkaar voor een natuurlijk effect.

Hergebruiken, die handel

Goed om te weten: de meeste valse wimpers kun je hergebruiken, dus gooi ze niet zomaar de vuilnisbak in. Trek ze langzaam en voorzichtig vanaf de buitenste hoekjes los, maak ze schoon met een make-upremover en stop ze netjes terug in de verpakking voor de volgende keer.

Videoproducer: Rien Delvaux β€’ Camera en montage: Jill Verheyden β€’ Tekst en productie: Jolien Thieleman

Bekijk ook deze beautyvideo’s:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!