5 apps om planten te herkennen

5 apps om planten te herkennen
Getty Images

Niets zo frustrerend als ergens een mooie bloem of plant tegenkomen, maar niet weten welke soort het is. Met onderstaande apps is die frustratie voorgoed verleden tijd! 

Deze apps helpen je om planten te herkennen

PlantNet

Deze app werd ontwikkeld door enkele Franse wetenschappers en herkent intussen al zo’n 20.000 soorten planten. Je kunt een foto maken of uploaden in de app en vervolgens krijg je de naam en nog wat extra info te zien. Daarnaast kun je ook op een kaartje bijhouden waar je de plant ben tegengekomen. De app is gratis beschikbaar voor Apple en Android.

PictureThis

PictureThis helpt je niet alleen zoeken naar de naam van een plant, de app geeft ook verzorgingstips, herinneringen om water te geven of waarschuwt je als je een plant hebt die gevoelig is voor ziektes. Daarnaast kun je al je vondsten delen met een community van plantenliefhebbers. De app is beschikbaar voor Apple en Android (7 dagen gratis proberen, daarna € 19,99 per jaar).

iNaturalist

Wil je een app die niet alleen planten, maar ook dieren herkent? Dan is iNaturalist iets voor jou. Deel jouw foto’s met andere gebruikers en bespreek ze of help anderen om planten en dieren te identificeren. Download de app gratis voor Apple of Android.

PlantSnap

PlantSnap beschikt over een uitgebreide database van bloemen, planten, bomen enzovoort. De app herkent zelfs paddenstoelen, vetplanten en cactussen! Bovendien kun je ook foto’s zien die overal ter wereld gemaakt zijn met de PlantSnap-app. De app heeft een gratis proefversie en is beschikbaar voor Apple ($ 0,99/maand – $ 9,99/jaar – eenmalige aankoop van $ 29,99) en Android ($ 2,99/maand of $ 19,99/jaar).

Plantifier

Deze app doet beroep op de Mijn Tuin-community om jou de juiste naam van de plant te geven. Jij uploadt een foto met korte beschrijving en vervolgens vertellen de experts of gebruikers welke plant het is. Download de app gratis voor Apple of Android.

[td_smart_list_end]

Meer handige apps:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)