lente Pascale Naessens
©  Bram Debaenst

De lente-bucketlist van Pascale Naessens

Wil jij ook de seizoenen bewust vieren, en elke maand de kleine veranderingen in de natuur opmerken én beleven? Dan is deze rubriek voor jou! Elke maand vragen we iemand hoe hij het moment beleeft: van fietstochtjes door de bloesems, tot tips in de tuin. In april serveert kookboekenauteur Pascale Naessens haar favoriete manieren om deze lentemaand ten volle te beleven. Ontdek hier wat haar voorjaarsgelukjes zijn en doe inspiratie op voor je eigen lentebucketlist!

De lente vieren met Pascale!

1. Bewonder de bloesems

Pascale: “De natuur zit mooi in elkaar. Zodra er meer licht komt, ontwaakt ze.

Ik vind het fantastisch om ernaar te kijken: wanneer start het? Bloesems vind ik het eerste teken van de lente. Dan begint het te kriebelen om erop uit te trekken. Nog op mijn bucket­list staan een concert of etentje in Limburg onder de bloesems.”

Wil je het hoogtepunt van de bloesempracht zeker niet missen? Check hier de bloesemmeter in Limburg!

2. Haal ander servies uit de kast

Pascale: “Naast onze eettafel staat een grote glazenkast vol mooi servies. In de winter kies ik meestal voor mijn donkere servies, terwijl ik bij de eerste warme zonnestralen spontaan mijn lichtgroene borden uit de kast haal.”

3. Ga naar de markt en haal bloemen in huis

Pascale: “In de winter keer ik meer naar binnen en ben ik graag alleen, maar in de lente wil ik weer buitenkomen. Heerlijk om op een mooie dag op de markt rond te wandelen, met een boeket bloemen onder de arm. Het bouwt zachtjes op.

Tegen mijn verjaardag in juni kijk ik er echt naar uit om onder de mensen te zijn. Dan wil ik feestjes geven en heb ik daar ook de energie voor.”

4. Koop kruiden en eetbare bloemen (en plant ze vlakbij je keuken!)

Pascale: “Ik hou ervan om een gerecht af te werken met eetbare bloemetjes, zoals het stervormige blauwe komkommerkruid of de paarse bloemetjes van bieslook. Het is een kleine moeite, maar je brengt meteen een bijzondere sfeer aan tafel.

lente Pascale
© Bram Debaenst

Daarom koop ik eind april kruiden en eetbare bloemen in een tuincentrum, die ik plant op een plekje vlak bij de keuken. Zo kost het me tijdens het koken amper een minuutje om even wat bloemetjes of kruiden te plukken. Mijn favorieten zijn bernagie, bieslook, raketsla, (citroen)tijm, salie, oregano en rozemarijn.”

Wil je meteen aan de slag en zelf ook kruiden aanleggen? Lees hier hoe je het doet.

5. Proef jasmijn

Pascale: “Na een winter waarin ik vooral naar verwarmende specerijen zoals gember en kaneel greep, vind ik het in de lente heerlijk om de subtiele smaak van jasmijn te proeven. Zeker in een lekkere groene thee brengt die bloemige smaak me in de juiste sfeer. Mijn lievelingsthee vind je bij Café Couture van Pieter Loridon.”

6. Begin de dag met zon

Pascale: “In de lente start ik de dag graag met blote voeten in het gras. Zo vang ik ook meteen een glimp op van de ochtendzon. Het is een fantastische manier om wakker te worden en de dag energiek te starten.”

7. Geniet volop van lente­primeurs als asperges en aardbeien

Pascale: “Ook ik moet erop letten dat ik niet altijd dezelfde groenten koop. Daarom ga ik graag naar biowinkels en omarm ik de beperking van de seizoenen. In het voorjaar vind ik het heerlijk om uit te kijken naar lenteprimeurs zoals asperges en aardbeien.”

Haal de lente in huis:

Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."