© Getty Images

Wat met de kat als je op reis vertrekt?

Je gaat op reis en je zoekt nog een oplossing voor je kat? Misschien denk je erover om haar alleen thuis te laten, maar gaat dat wel?

Maximaal 3 dagen

Drie dagen is de maximale termijn om een kat alleen thuis te laten. Zorg voor verschillende bakjes water. Als ze er eentje omstoot, kan ze van een ander bakje drinken. Zet ook meer eten klaar dan ze normaal eet, in verschillende bakjes.

Droogvoer kan een paar dagen blijven staan, natvoer niet. Als je kat normaal natvoer krijgt, geef haar dan op voorhand genoeg tijd om aan het droogvoer te wennen. Er bestaan tegenwoordig in de handel ook automatische voederbakjes die je kunt programmeren zodat ze elke dag op een bepaald uur open gaan. Laat je kat echter op voorhand aan dit toestel wennen. En hou er rekening mee dat de voeding in deze bakjes niet gekoeld is!

Laat je je viervoeter binnen, voorzie dan minstens 2 propere kattenbakken met steentjes erin.

Binnen of buiten?

Of je je kat beter binnen of buiten laat, hangt voor een stuk van je kat zelf af. Is ze sowieso vaker buiten dan binnen, dan ben je misschien geneigd om ze buiten te laten. Er moet natuurlijk wel beschutting zijn, een droog plekje om te slapen. Denk eraan dat je kat misschien verder van huis trekt dan normaal en meer risico zal lopen in het verkeer. Binnen is ze veiliger, al kunnen daar ook ongelukken gebeuren.

Een kattenluik kan eventueel ook. Er bestaan systemen die geactiveerd worden door de microchip van de poes, zodat er geen vreemde indringers in huis komen.

Verveeld of humeurig

Je kat kan dus wel een paar dagen alleen thuis blijven, maar hou er rekening mee dat je kattige knorrepot humeurig uit de hoek kan komen als ze zich in de steek gelaten voelt. Het zou niet de eerste keer zijn dat een kat uit balorigheid de planten molesteert of in de zetel plast! Of uit verveling

Het is sowieso beter als er elke dag iemand langskomt om voor je kleine tijger te zorgen. Misschien heb je een buurvrouw die van katten houdt? Of wil de buurjongen een centje bijverdienen? Of doe beroep op een ‘catsitter’ via apps als Pawshake.

Zelf op reis

Ga je langer dan drie dagen weg en er is niemand die een oogje in het zeil houdt? Dan kun je de kat op reis sturen naar een kattenpension. Katten houden echter niet van veranderingen in hun omgeving en zo’n trip kan stressvol zijn voor hen. Neem daarom de tijd om de kattenhotels in je buurt van tevoren te bezoeken en kies er eentje uit die het beste past bij de behoeften van jouw kat en haar karakter.

Veel succes!

Heb je een kat? Dan vind je dit vast ook interessant:

Binnenkort op reis? Mis dit niet:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Partner Content