Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Getty Images

Het peperboompje zorgt nu al voor een heerlijk parfum in je tuin

Kan je rustige wintertuin wel een beetje leven gebruiken? Dan zijn de heerlijk geurende bloemen van het peperboompje net wat je nodig hebt!

Daphne Odora

In de late winter tot de vroege lente komen de delicate bloempjes van de peperboom Daphne Odora piepen. Ze dragen een zoete, fruitige geur en komen in lichtpaarse, roze of witte kleuren. Zo mooi in het licht van de koude ochtendmist!

peperboom

Poepsimpel peperboompje

Het peperboompje wordt zo’n 1 tot 1,20 meter hoog en is een compacte struik die geen snoeiwerk vraagt. De plant kun je in model houden door in het voorjaar of in de zomer de lange scheuten in te korten om de vorm van de plant te behouden.

peperboompje
Getty Images

Bovendien groeit deze winter- en lentebloeier goed op bijna elke bodem. Hij vraagt niet overdreven veel zon of heel veel schaduw. Perfect voor ons Belgisch weertje, zo’n struik die snel tevreden is!

Guitig maar giftig

Eens de bloempjes uitgebloeid zijn, maken ze plaats voor leuke decoratieve besjes. Opgelet: ze zien er dan wel mooi uit, maar ze zijn giftig! Het eten van de bessen zorgt zowel bij mens en dier voor irritatie van de slijmvliezen en het hele maag-darmkanaal. Bij ernstige intoxicatie treden nog andere symptomen op: hoofdpijn, duizeligheid, sufheid, opwinding … Ook je huid kan opzwellen, rood worden of zelfs blaren krijgen. Opletten met je huisdier en kinderen, dus.

peperboompje
Getty Images

Zot van bloemen en planten? Dan vind je dit vast ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!