Groenten oogsten en inmaken: tips van Laurence Machiels

Le moment suprême voor elke moestuinliefhebber is wanneer je eindelijk kunt oogsten. Onze groenexpert Laurence Machiels helpt je op weg met enkele verrassende tips.

Oogsten: zo doe je dat

Groenten oogsten, groot of klein: voor de beste tips moet je hier zijn!

Bekijk de video en ontdek hoe Laurence Machiels het meeste uit haar eigen moestuin haalt.

Leer over primeurgroentjes of doorgeschoten groenten waarvan de bloempjes nog onvoorzien lekker zijn. En noteer alvast haar werkwijze hoe ze groenten inmaakt in zoet of zuur. Ook vertelt ze hoe ze haar oogstseizoen rekt zodat ze tot putje winter van haar eigen gekweekte groenten kan genieten.

Een video die je als moestuinier niet mag missen!

Oogsten en meer!

Deze video is onderdeel van onze uitgebreide gratis online moestuincursus. Heb je hem nog niet ontdekt? Klik dan snel hieronder en ontvang jouw exemplaar!

Klaar met oogsten? Ontdek wat voor lekkers je met de buit kunt klaarmaken:

Heb je iets te enthousiast gezaaid? Dan kan het zijn dat je na het oogsten met een berg courgettes, tomaten of ander lekkers zit die je niet meteen kunt opeten. Wij geven je enkele gerechtjes die je perfect kunt invriezen of bewaren om later van te genieten!

Videoproductie: Jill Verheyden. Camera: Joris Van De Kerckhove

Las je dit al?

Nog meer interessant nieuws over moestuinieren:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."