Deze digitale kaart toont jouw burgemeester waar jij meer bomen zou willen

Deze digitale kaart toont jouw burgemeester waar jij meer bomen zou willen
Getty Images

Wist je dat Vlaanderen een van de bosarmste regio’s in Europa is? Daar kunnen we toch verandering in brengen, niet? Het vergroeningsplatform Ecovator ontwikkelde daarom “Map A Tree”, een digitale kaart waar elke burger kan aanduiden op welk plekje nog een boom kan staan.

Van burger naar burgemeester

Ken jij in je buurt nog een aantal plaatsen waar een boom niet zou misstaan? Duid die dan aan op de Map A Tree-kaart. De voorstellen van alle burgers worden gebundeld én doorgegeven aan je lokale bestuur. Zij kunnen op hun beurt dan aan de slag met al de ideetjes.

Bomen overal?

Je kunt uiteraard niet eender waar een boom planten. Ook bomen moeten zich namelijk aan wettelijke bepalingen houden. Daarom is er op het platform ook een korte vragenlijst waaruit blijkt of een boom aanplanten op jouw voorgestelde plek wel mogelijk is.

Voldoet jouw plekje aan de minimumvereisten? Dan kun je nadien via de site jouw voorstel blijven opvolgen en kijken of er effectief een boom zal worden geplant. Spannend!

Help jij ook mee bij de realisatie van meer groen? Want bomen zijn allemansvrienden!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)