Blij met mijn nieuwe voornaam: 7 lezeressen vertellen waarom ze hun voornaam lieten veranderen

Blij met mijn nieuwe voornaam: 7 lezeressen vertellen waarom ze hun voornaam lieten veranderen
© Getty Images

Je krijgt ‘m bij je geboorte en daarmee is de kous af, toch? Niet voor deze lezeressen. Zij gaan al jaren door het leven met een andere roepnaam, of lieten zelfs hun voornaam officieel veranderen.

Als je officiële voornaam je nooit echt lekker zat…

Na een jaar in het buitenland besloot Maaike May te worden

“May staat symbool voor de persoonlijke groei die ik daar in Amerika doormaakte”

May (24): “Na mijn zesde middelbaar heb ik een jaar in de Verenigde Staten gewoond. Daar hadden ze veel moeite met mijn naam: ‘Maaike’ werd al gauw ‘Mike’ en dat hoorde ik toch niet zo graag. (lacht) Daarom besloot ik me May te laten noemen. Dat leek nog wel op mijn echte naam én bekte ook goed in het Engels. Vreemd genoeg is die bijnaam blijven plakken toen ik terug naar België kwam. Mijn vrienden vonden het een coole bijnaam en ik had er ook niets op tegen. Stilaan begon iedereen me ‘May’ in plaats van ‘Maaike’ te noemen, waardoor ik mezelf steeds meer met die naam begon te identificeren.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Meer openhartige verhalen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)