Links: Sophie. Rechts: Isabel

Jeugdvriendinnen: “Ze is als een zus die ik niet heb”

Door Isabelle Ignoul

Op ons Libelle Vriendinnen-platform kun je fantastische nieuwe vriendinnen leren kennen, maar er zijn natuurlijk ook vriendschappen die al heel wat jaren meegaan. Zoals die van de jeugdvriendinnen Sophie (42) en Isabel (42).

BFF vanaf dag 1

Sophie: “Mijn mooie vriendschap met Isabel begon 25 jaar geleden. We zaten toen in het laatste middelbaar. En ook al kenden we elkaar al van daarvoor, het was pas in dat zesde middelbaar dat we echte vriendinnen werden. Meer nog: we werden meteen BFF’s en dat is tot op de dag van vandaag nog niet veranderd. En zoals echte beste vriendinnen, brachten we enorm veel tijd met elkaar door: samen shoppen, uitgaan … De jaren vlogen voorbij. Dat is zo als je fun hebt, hé? (lacht)

Dankzij Isabel en haar man heb ik mijn man leren kennen. Ik weet nog dat ze bang was.

Ze had me dan wel gekoppeld aan mijn nieuwe liefde, ze vreesde dat ik geen tijd meer voor haar zou vrijmaken. (lacht) Onze mannen kennen elkaar trouwens ook al van hun twaalfde. Omdat het zo goed klikte tussen ons vier, gingen we ook samen op reis, naar carnaval of samen op stap. Helaas hebben we samen ook een auto-ongeval gekregen. Dat was iets minder, natuurlijk. Maar je kunt wel stellen dat we samen echt al lief en leed gedeeld hebben.”

jeugdvriendinnen
Links: Sophie. Rechts: Isabel

Lief en leed delen

“En dat lief en leed kun je wel letterlijk nemen”, aldus Sophie. “Er waren heel veel heuglijke momenten, zoals het feit dat we ongeveer op hetzelfde moment onze kinderen kregen. Ik kreeg eerst mijn dochter Marie, zes maanden later beviel Isabel van haar zoon Lowie. En ook onze jongste kinderen zijn even oud. Dat zorgt voor zoveel fijne momenten als we allemaal samen zijn: samen op daguitstap, of op vakantie naar Frankrijk. En zelfs met onze gezinnen kerst vieren. Gezellig!

Toen Isabel haar dromen achterna ging en en haar eigen boetiek opende, was ik haar grootste supporter. En dat ben ik nog steeds, want ze runt haar zaak met hart en ziel. Ik ben zo fier op haar! Maar er kwamen ook minder fijne momenten, zoals toen ik ziek werd en bestraling en chemo moest krijgen. Mijn 40ste verjaardagsfeest kon niet doorgaan, omdat ik net uit het ziekenhuis was. Maar Isabel was er om me te steunen. Een berichtje, een kaartje, een bezoekje … Niets was haar te veel. Daar ben ik haar zo dankbaar voor.”

Elkaar begrijpen zonder woorden

Sophie: “Isabel is enorm belangrijk voor mij, omdat ze er altijd is. Op de mooie, maar ook op de minder mooie momenten. Bovendien verstaan we elkaar zonder woorden. Onze vriendschap kost me geen energie, integendeel. Ze is een prachtdame!

Het is jammer dat we dit jaar kerst niet samen konden vieren, en ook ons jaarlijks ‘valentijnsetentje’ zal niet kunnen doorgaan, maar dat halen we achteraf dubbel en dik in. Wie weet wel met een weekendje weg onder ons tweetjes. Dat zou ik echt super vinden!”

Foto’s: eigendom vriendinnen

 

Lees over twee weken een nieuw jeugdvriendinnenverhaal!

 

 

Deze jeugdvriendinnenverhalen wil je vast ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

Partner Content