Krachtige vrouwen: Trui verloor haar zoon in het verkeer en geeft nu lezingen om jongeren te sensibiliseren

Krachtige vrouwen: Trui verloor haar zoon in het verkeer en geeft nu lezingen om jongeren te sensibiliseren
Getty Images

Het leven kan je voor zware beproevingen stellen. Maar het spreekwoord zegt: ‘What doesn’t kill you, makes you stronger.‘ In deze minireeks vertellen vijf lezeressen over hoe ze weer opveerden na hun tegenslag, en waar zij hun kracht uit putten.

“Ik ben geen enkele dag in mijn bed blijven liggen. Soms denk ik dat het Vincent zelf is die mij kracht geeft, dat hij me een schop onder mijn kont geeft.”

Trui (56): “Eén moment en je leven kan als een kaartenhuisje in elkaar vallen. Mijn geluk, dat waren mijn twee kinderen. Als ze je de helft afnemen, dan kun je nooit meer echt gelukkig zijn. Enkele maanden geleden ben ik mijn vader van 86 verloren. Weet je dat ik geen tranen had om hem? Ik heb het grootste verdriet dat mogelijk is in een leven gehad. Het was altijd ‘wij met vier’. En vijfenhalf jaar geleden werd het plots ‘wij met drie’.

Zijn jas aan de kapstok

Vincent was 22. Hij was om vijf uur vanop een fuif naar huis vertrokken. Om zeven uur is hij verongelukt met de wagen op een baan die niet naar ons huis liep. Hij had niet gedronken, hij is in de gracht beland en was op slag dood. Wat er precies gebeurd is, zullen we nooit weten.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Meer straffe verhalen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)