Mijn verhaal: Liesbeth nam het baby’tje dat ze opving definitief in haar gezin op

Mijn verhaal: Liesbeth nam het baby'tje dat ze opving definitief in haar gezin op
© Getty Images

Toen Liesbeth de vraag kreeg om een pleegkindje tijdelijk op te vangen, twijfelde ze geen seconde. Het zou toch maar voor een korte periode zijn, tot er een definitief gezin voor haar werd gevonden. Maar zodra de kleine Anna bij Liesbeth en haar gezin aankwam, besloot iedereen al snel om haar niet meer te laten gaan.

Liesbeth (46): “Anderhalf jaar geleden kwam het telefoontje dat ons leven veranderd heeft. Mijn man en ik zaten met onze vier kinderen aan tafel toen pleegzorg belde. Er was een baby’tje geboren, een meisje dat dringend opvang nodig had, maar geen enkel pleeggezin was vrij. Of wij haar wilden opvangen tot ze een definitief gezin voor haar gevonden hadden? Onze jongste dochter was toen elf, onze oudste zoon achttien. We hadden als pleeggezin al twee keer een pleegkindje in huis gehad, maar nooit een baby. Mijn dochters en ik zagen het meteen zitten. Ik ben docent Chinees en had net mijn laatste les van het academiejaar gegeven, daarna was ik vrij tot het einde van de zomervakantie. Omdat het om crisisopvang ging, zou het kindje tegen dan alweer weg zijn. Mijn man en onze twee zonen hadden meer twijfels. Opnieuw flesjes geven, luiers verschonen, slapeloze nachten… Wisten we wel waaraan we begonnen? We kregen een dag bedenktijd, en uiteindelijk hakten we de knoop door: Anna*, zoals ze heette, was welkom in ons gezin.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Meer openhartige verhalen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)