Mijn verhaal: de zoon van Miranda is naar Kroatië verhuisd voor de liefde

Mijn verhaal: de zoon van Miranda is naar Kroatië verhuisd voor de liefde
© Getty Images

Miranda’s zoon leerde op Erasmus zijn vriendin kennen en besloot om na zijn studies naar haar thuisland Kroatië te verhuizen. Hoewel Miranda niets liever wil dan dat haar zoon gelukkig is, heeft ze het er toch moeilijk mee dat hij zo ver van het ouderlijk nest woont. 

Miranda (54): “Thijs was drie jaar oud toen zijn zusje geboren werd, in de zomer van 1996. Ons geluk was van korte duur: amper een maand later vond ik onze babydochter levenloos in haar bedje. Omdat ik het daarna niet meer aandurfde om zwanger te worden, is Thijs ons enige kind gebleven. Ik heb er altijd over gewaakt dat ik hem niet te veel verwende. Maar als je slechts één kind hebt, draait nu eenmaal een groot stuk van je leven rond hem of haar.

Toen Thijs op zijn achttiende op kot ging, vond ik het best moeilijk om hem een stukje los te laten. Maar hij kwam nog elk weekend naar huis en onze band bleef warm en hecht. Thijs en ik konden altijd al goed met elkaar praten, maar in die periode werden onze gesprekken nog mooier en dieper. Ik genoot daarvan, zeker omdat mijn man niet zo’n prater is. Thijs studeerde rechten, had mooie cijfers en was behoorlijk ambitieus. We waren dan ook niet verbaasd dat hij op Erasmus wilde gaan, om een semester te studeren aan een buitenlandse universiteit. Het werd Coimbra, in Portugal. Ik hield mezelf voor dat die vijf maanden snel voorbij zouden zijn, en dat afstanden vandaag de dag nog maar weinig voorstellen, met alle communicatiemiddelen en goedkope vluchten. Maar het gemis knaagde aan me en ik keek altijd erg uit naar onze skypegesprekken.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Meer openhartige verhalen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)