Openhartig: “Mijn vader liet me op mijn vierde in de steek. Het leek alsof ik maar half opgroeide”

Openhartig: "Mijn vader liet me op mijn vierde in de steek. Het leek alsof ik maar half opgroeide"
Getty Images

Wanneer je ouders scheiden is dat niet altijd makkelijk, maar als een van beide het contact verbreekt en jou als kind in de steek laat, zorgt dat voor diepe wonden waarvan je maar traag en langzaam herstelt. Johan en Sofie over het gemis en over het zoeken naar een nieuw evenwicht.

Johan (42) …

… werd op zijn vierde in de steek gelaten door zijn vader. Sindsdien is hij een vreemde voor hem.

“Het leek alsof ik maar half opgroeide, als een jongetje uit balans”

Johan: “De enige herinnering aan een leven met mijn vader, zijn de foto’s die ik heb van toen we nog een gezin vormden. Ik op zijn schoot en wij die elkaar bewonderend lijken aan te kijken. Daar zie ik een glimp van – of misschien fantaseer ik over – de band die we hadden kunnen hebben, en die geen kans kreeg. Kan ook niet als je pa je verlaat als je vier bent. Hij koos na lang twijfelen voor een andere vrouw, en niet voor ons, zijn gezin, zijn kinderen. Ik was nog erg klein, en gelukkig goed omringd door mijn moeder en mijn oudere zus. Maar alleen dat nest bleek niet genoeg.

Wil je graag verder lezen?
Dan vragen wij je om eenmalig een gratis account aan te maken. Vanaf dan krijg je ongelimiteerd toegang tot al onze artikels en video’s.

Meer openhartige verhalen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)