Blijf je thuis deze zomer? Zo verveelt je kind zich nooit

Je hoeft niet élk jaar een vakantie te boeken. Thuis valt er ook heel wat te beleven, zeker voor de kinderen. Met deze activiteiten verveelt je kind zich geen minuut en heeft het gegarandeerd een superleuke zomervakantie!

Zonder een reisje lijken twee hele maanden zo onoverkomelijk lang, wat moet je toch elke dag doen met je kinderen?

Gezelschapsspelletjes

Tijdens de zomer hebben zowel jij als je kinderen tijd dus doe eens iets leuks samen, je hoeft er niet eens voor naar buiten te gaan. Je kunt nieuwe bordspellen uittesten, zoals het Libelle zomerspel. Maar je kunt ook lekker nostalgie oproepen met een spelletje monopoly of Scrabble. Zijn je kids helemaal gek van de iPad? Zoek games met een multiplayer-functie en speel tegen elkaar. De winnaar krijgt een ijsje!

(Buiten)spelen

Kinderen spelen graag en wanneer hebben ze meer tijd dan tijdens de zomervakantie. Dé uitgelezen kans om eens goed te spelen met al dat speelgoed gekregen op Kerstsdag en Pasen. Is het mooi weer, laat je kinderen dan zéker buiten spelen. Op de stoep tekenen met krijt en spelen met de kindjes uit de buurt, super toch? Heb je een tuin, maak dan zeker een fort met dekentjes en tuinkussens. Of misschien kan papa wel helpen met een boomhut!

Lezen

Vervelen je kids zich? Neem ze mee naar de bib en laat ze een boek kiezen, een verhalenboek over prinsessen en draken of misschien een doe-boek met iets minder tekst. Geen boekenwurmen in huis? Probeer eens een audioboek. Dan moeten ze niet zelf lezen en lijkt het alsof ze worden voorgelezen. Een rustige activiteit voor bij een limonade en een waterijsje.

Knutselen

Tekenen, schilderen, kleien,… Laat je kindjes hun creativiteit de vrije loop bij het knutselen. Hou wel een oogje in het zeil, voor je het weet zijn je muren harder gekleurd dan hun tekenpapier!

Tuinieren

Het is niet de bedoeling dat je je kids het grote onderhoud van je tuin laat doen, maar ze kunnen wel meehelpen. Koop wat zaadjes en laat hen ze planten. Je kunt in heel wat winkels bloemzaadjes vinden maar kies misschien voor iets van groenten of fruit zoals aardbeien. Zo hebben je kinderen hun eigen tuinprojectje en zullen ze apetrots zijn als ze hun eigen gekweekte groenten en fruit kunnen opeten.

Leren fietsen / zwemmen

Kan je kindje nog niet zwemmen of fietsen, dit is de uitgelezen kans om daar iets aan te veranderen. Je hebt twee maanden de tijd en met dit goede weer kan het superleuk zijn. En dan kan je kindje in september met de fiets naar school én kan het met de school mee gaan zwemmen.

Dagboek bijhouden

Een dagboek bijhouden is echt iets van vroeger maar het kan zo’n leuk ding zijn later. Als je dan je zolder opruimt en je bladert door het schriftje, komen al die herinneringen aan die zomer terug. Voor je kinderen kan een dagboek bijhouden een leuke bezigheid zijn, elke dag opschrijven welke fantastische dingen ze hebben beleefd met af en toe een mooie tekening bij. Wanneer ze volwassen zijn, zullen ze het minstens even leuk vinden om dat boekje eens terug te zien.

Trek erop uit in eigen land (mét korting)

Weer of geen weer: een uitje naar ‘3D World Magic & Fun‘ is altijd een goed idee! De leukste fun- en doe-expo wacht je kinderen (en jijzelf!) deze zomer op in Oostende, en neemt jullie graag mee naar de grote wereldattracties! Poseer aan de scheve Pisa-toren, trotseer de Grand Canyon of doe eens gek aan de Big Ben of aan de Taj Mahal in India. En dat is nog niet alles. Ontdek de nieuwste technologische attracties hier!

Kortom: plezier gegarandeerd! En nog leuker: dankzij Shedeals kun je er nu heen met een mooie korting op je toegangstickets, voor volwassenen én kinderen!

Boek je toegangstickets mét korting hier!

 

Bron: verywellfamily.com, beeld: Shutterstock

Lees ook:

Partner Content