Dé nieuwe groene trend: hydroponics

Dé nieuwe groene trend: hydroponics

Je vindt planten in huis wel mooi, maar je hebt geen zin om je handen vuil te maken bij het verpotten? Dan is deze trend hoogstwaarschijnlijk iets voor jou: de hydroponics! Mooi, tijdloos én zonder aarde.

Hydropon- huh?

Hydroponics betekent simpelweg: het in water kweken van planten. En in tegentelling tot de normale manier van planten kweken, komt hier totaal geen aarde aan te pas.

Niet alle planten zijn geschikt

Starten kun je met een Philodendron, Geranium of Begonia. Maar er zijn ook tal van kruiden zoals: oregano, basilicum, rozemarijn, en nog zoveel andere die je er ook voor kunt gebruiken. Let wel: niet alle planten zijn hiervoor geschikt. Ga eerst altijd eens na of het met jouw verkozen plant kan!

Zo ga je te werk!

  • Opteer voor een plant die kan wortelen in water.
  • Eens gekozen, zoek je naar een geschikte vaas. Kies bij voorkeur een vaas met een smalle hals uit, zodat de plant makkelijk rechtop kan blijven.
  • Ververs het water met regelmaat en voeg zo nu en dan wat plantenvoeding toe.

Een beetje moeilijker dan het lijkt

Het klinkt allemaal eenvoudig, maar vooral met de laatste stap van het stappenplan hierboven, hou je best voldoende rekening. Want het stilstaande water in je vaas zal op een bepaald ogenblik geen zuurstof meer bevatten. En uit gewoon kraantjeswater komen geen essentiële voedingsstoffen die een plant nodig heeft om te groeien.

Je zou natuurlijk voor hydroponics systemen kunnen kiezen, die net speciaal ontworpen zijn om het water te filteren. Maar dan verliest die mooie vaas al z’n charmes natuurlijk. Het water geregeld verversen en de plantenvoeding zijn in dit geval een betere oplossing.

Dus wat denk je? Past deze trend in jouw interieur?

Hydroponics op Pinterest

Met visjes


Shine bright like a diamond


Hoe meer hoe beter


Past in zowat ieder interieur


Van een originele trend gesproken!


You like what you see? Volg ons op Pinterest en laat je iedere dag opnieuw inspireren!

Beeld: nordicdesign.ca & mydomaine.com

Bron: pokon.nl

Nog meer hippe planten:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)