Dit is de beste manier om je koelkast in te delen

Dit is de beste manier om je koelkast in te delen
© Getty Images

Alles zomaar in de koelkast proppen: het ziet er niet alleen slordig uit, je eten bederft ook sneller. Alles mooi opbergen is dus niet alleen hygiënisch, maar ook goed voor je portemonnee.

Dat alles een specifieke plek krijgt in je kast en vaatwasser, vind je vast logisch. Maar ook in de koelkast is dat dus niet anders.

Je koelkast indelen: zo pak je het aan

De koelkastdeur

Voedingswaren die minder koel moeten staan zijn: mayonaise, boter, eieren en mosterd mag je in de koelkastdeur bewaren. Meestal heb je in het onderste compartiment iets meer ruimte, wat weer ideaal is voor flessen en brik.

Bovenaan

Omdat de koude daalt, plaats je bovenaan de dingen die wel koud moeten staan, maar niet per se nood hebben aan de meest frisse plek in je frigo. Hierbij denken we bijvoorbeeld aan conserven, beleg en zuivelproducten.

Middenin

Deed je net een pakje kaas open en is de lekkernij nog niet helemaal op? Dan leg je het nadien best in het middelste gedeelte van de koelast, en ook voor voorgekookte maaltijden is dit the place to be.

Onderaan

Alle etenswaren die het graag heel fris hebben zoals: vis, gevogelte en vlees, voelen zich in het onderste en koudste gedeelte op hun best.

De groentebak

De temperatuur in de groentebak bedraagt zo’n 8 à 13 °C, wat ideaal is voor fruit, groenten en salades. Heb je meer dan één bak? Dan kun je uien en knoflook scheiden van de andere groenten en fruit.

Nóg meer handige frigo-tips

  • Soms wat klunzig en een echte smospot? Plaats dan een paar placemats in de frigo. Als je dan nog morst, is dit in een wip en een gauw opgekuist.
  • Zet een draaiplateau in je koelkast om overal vlot aan te kunnen.
  • Een koffiepad of een bord met wat gemalen koffie, is de ideale remedie tegen vreemde geurtjes in de koelkast.
  • Wil je écht heel praktisch te werk gaan? Dan kun je eventueel alle voedingswaren organiseren met behulp van plastic bakken, die je al dan niet labelt.
  • Zet producten met een vroege vervaldatum vooraan. Zo voorkom je dat je ze vergeet en ze in de vuilbak belanden.

PS Let er wel op dat je sommige etenswaren beter niet in de frigo steekt. Een verwittigd vrouw is er twee waard.

Meer tips voor in de keuken:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)