Getty Images

Je kersenpitkussen schoonmaken: zo doe je het

Door Jolien Thieleman

Gebruik jij je kersenpitkussen dikwijls tegen spierpijn of andere kwaaltjes? De kans is groot dat je ‘m daarna gewoon terug opbergt, zonder ‘m schoon te maken.

Je kersenpitkussentje komt in contact met je huid en andere externe factoren, waardoor het belangrijk is om het kussen af te toe een opfrisbeurt te geven. Het goede nieuws? Het is makkelijker dan je denkt!

Een schoon kersenpitkussen in 1-2-3

  1. Leg je kersenpitkussen een half uur in water. De pitten kunnen zo al heel wat water absorberen.
  2. Doe je kussen in de wasmachine. Gebruik géén wasmiddel of wasverzachter: de wasbeurt moet zo neutraal mogelijk zijn. Kies voor een programma op 30 graden en gebruik voor alle zekerheid een wasnetje: als er dan toch een scheurtje ontstaat, ligt je wasmachine niet onder de pitten.
  3. Leg het kussen na de wasbeurt op een droge handdoek. Die zal de meeste nattigheid absorberen. Laat ‘m vervolgens aan de lucht drogen. Om het proces te versnellen, kun je de handdoek met het kussen op de verwarming leggen. Schud het kussen goed op als het helemaal droog is. Zo goed als nieuw!

Tip! Doe een kussensloop over je kersenpitkussen wanneer je ‘m gebruikt. Zo blijft hij langer fris en zul je ‘m minder snel moeten wassen.

Bron: Kersenpitkussens.com

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content