Een alternatieve kerstboom in huis, zonder opkuis

Een alternatieve kerstboom in huis, zonder opkuis

Je wilt de kerstsfeer in huis halen, maar je hebt geen zin om te worstelen met een boom? Dan hebben wij een perfecte alternatieve kerstboom voor je. Snel gemaakt, en heerlijk geurend.

Zo gestrikt

Om deze alternatieve kersttopper in elkaar te zetten, heb je helemaal niet zoveel materiaal nodig. En je kunt je creativiteit de vrije loop laten gaan. Wat extra takjes? Enkele kleine kerstspullen erbij? Geen probleem, deze boom heb je zo gestrikt!

Dit heb je nodig

  • Een papieren zak
  • Kruiden: zoals vb. salie, rozemarijn en kerrie
  • Groene takken
  • Kerstlichtjes
  • Bezemsteel
  • Bruin touw

Zo maak je de alternatieve kerstboom

Maak er eerst en vooral een leuke uitstap van. Trek naar het bos, loop rond in je buurt en haal de meest heerlijk geurende groene bundeltjes takken uit je eigen tuin.

Stap 1

Maak gelijke bundeltjes van de verschillende stukjes groen die je verzamelde. De dikte kies je zelf, maar zorg dat ze vooral goed vast zitten.

Stap 2

Bevestig de bundeltjes een per een aan de bezemsteel, volgens de vorm van een kerstboom. Start in het midden en werk naar de uiterste buitenkant toe. Maak ze stevig vast aan de bovenkant.

Stap 3

Wanneer je alle bundeltjes aan de bezemsteel hebt hangen, is het tijd voor de afwerking. Vul de bruine papieren zak met dennenappels en versier met kerstlichtjes, voor de perfecte finishing touch.

En nu? Genieten!

Vind jij de feestdagen plannen ook zo leuk? Neem dan zeker een kijkje opĀ www.libelle.be/kerstplan!

Beelden en productie: The Epic Factory

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)