Shutterstock

Dit zijn de mooiste opbergideeën voor je keuken!

Weet jij geen blijf met al je potten en pannen of wil je je keuken gewoon wat opleuken? Met deze opbergideeën wordt jouw keuken een waar paradijs waar je stermaaltijden uit de potten tovert!

Mooie opbergideeën voor je keuken

1. Kruidenmuur

Waarom zou je al die prachtige verse kruiden in de kast verbergen? Gebruik ze als groene toets in je keuken: het is mooi én heel je keuken zal ruiken naar die fijne kruiden. Een kruidenmuur kun je op heel wat manieren aanpakken: oude paletten aanpassen en je kruiden erin hangen, maar het kan ook wat meer bescheiden als je niet zo’n grote keuken hebt.


2. Mooi gelabeld

Je kunt natuurlijk je kruiden in de potjes laten zoals je ze hebt gekocht, maar waarom niet in mooie kruidenpotjes, voorzien van een label? Het neemt wat tijd in beslag, maar het ziet er zoveel mooier uit. En op een regenachtige zondag kun je je er ook eens mee amuseren.

Koop dus wat leuke potjes om je kruiden in te doen, allemaal dezelfde of net allemaal verschillende. Label vervolgens al je kruidenpotjes. Het ziet er niet alleen leuk uit, je zult ook nooit meer suiker en zout met elkaar verwarren!

3. Specerijen in proefbuisjes

Nog een leuk opbergidee voor je kruiden is om ze in van die kleine proefbuisjes te doen. Ideaal voor al je speciale brouwsels. Vind je die buisjes toch wat onpraktisch voor je specerijen? Je kunt er ook perfect losse thee in bewaren.

4. Hangende opbergpotten

Te kleine keuken? Wat dacht je van hangende potten? En je kunt het heel eenvoudig zelf maken. In de winkel vind je van die glazen bokalen met een metalen deksel, zoals oude confituurpotten. De deksels vijs je vast aan de onderkant van je hangkastjes en klaar! Nu vullen maar!

5. Voor je kookboeken

Niet zoveel kastruimte, maar wel een uitgebreide collectie kookboeken? Stel ze tentoon! Hang een boekenplank tegen je muur en etaleer je kookboeken. Inspiratie à volonté en je hoeft geen uren meer te zoeken naar dat ene goede recept.

6. Pannen aan een haakje

Pannen en potten nemen altijd zoveel kastruimte in beslag, dus laat ze er gewoon uit en hang ze op! Hang een rail boven je aanrecht of aan een van je kasten en hang je pannen eraan met wat haakjes. Handig en leuk, meer hoeft dat niet te zijn.

7. Rek voor je deksels

Oh nee, die deksels nog! Geen stress, ook die kun je makkelijk praktisch opbergen. Hang aan de binnenkant van je kastdeur dezelfde rail als voor die potten en pannen, en schuif je deksels er gewoon tussen. Door het handvatje blijven ze gewoon hangen én zijn ze toch mooi opgeborgen.

Nog meer opruimtips

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content