Maakt opruimen je écht gelukkiger? Opruimexpert Annelies legt uit

Maakt opruimen je écht gelukkiger? Opruimexpert Annelies legt uit
©GettyImages

Dit artikel maakt deel uit van het 21-dagen-slim-opruim-plan van Libelle. Ook gratis deelnemen? Schrijf je hier in!


‘Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd’, klinkt het bij tal van opruimgoeroes. Zo zou het uitmesten van die overvolle kleer- of ladekast voor meer rust en geluk zorgen. Een zweverige belofte? Of klopt het echt? We vroegen het aan expert Annelies Mentink.

Te veel spullen = meer stress

Waar geleefd wordt, wordt rommel gemaakt. En hoe meer spullen je in huis hebt, hoe sneller je het overzicht kunt verliezen. Nefast voor de orde in je huis én in je hoofd.

Overdaad aan prikkels

Annelies Mentink, de allereerste minimaliseercoach en Professional Organizer van België, legt uit: “Hoewel een huis vol spullen onschuldig lijkt, kan het je cortisolniveau (cortisol is het stresshormoon in je lichaam) aanzienlijk verhogen. Dat is gebleken uit verschillende studies.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)