© Getty Images

Schoonmaken met zout: 10 tips

Door De Redactie

Als onze grootmoeders konden schoonmaken zonder chemische producten, kunnen wij dat ook. Zout is een natuurlijk schoonmaakmiddel waar je echt heel wat mee kunt doen.

Natuurlijk en goedkoop schoonmaken met zout

Reinigen

  1. Gebruik citroen en zout om je snijplanken en slagersblokken te reinigen. Strooi wat zout op je plank en schrob met een halve citroen.
  2. Reinig je koffiezetapparaat met zout en warm water. Doe een paar eetlepels zout in je koffie- of theemachine en zet het aan. Laat een uur weken, spoel af en droog.
  3. Tegen kalk: gebruik een halve citroen, besprenkeld met zout en wrijf hiermee over je kranen.
  4. Gebruik zout en een halve citroen om je koperen potten te reinigen en om verkleuring te verwijderen.
  5. Om je strijkijzer schoon te maken, wrijf je over de zool met een halve citroen, besprenkeld met een halve theelepel fijn zout. Laat vervolgens het ijzer afkoelen vooraleer je het schoonveegt met een vochtige doek.

Verwijderen

  1. Verwijder zweetvlekken door 4 eetlepels zout aan een liter warm water toe te voegen. Laat je kleding weken tot de vlekken verdwijnen.
  2. Wrijf  de binnenkant van je kop koffie of thee voorzichtig in met zout en een vochtige doek om gekleurde vlekken te verwijderen.
  3. Roest verwijderen? Zorg ervoor dat de roestvlek goed droog is, pers er een citroen op uit en bedek vervolgens met zout. Laat 30 minuten staan en wrijf even voor het afspoelen.
  4. Reinig de leidingen door zout in de afwasbak te gieten terwijl je gedurende 2 minuten warm water laat lopen.
  5. Als je drank gemorst hebt, strooi er dan snel zout over om de vlek te absorberen.

Nog meer schoonmaaktips:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content