10x goedkope hobby’s

Door De Redactie

Een hobby moet niet altijd duur zijn, dat bewijzen deze tien hobby's voor jong en oud. Schrijven, lezen, lopen, koken... allemaal leuke bezigheden die weinig of geen geld kosten.

In je vrije tijd hoef je niet veel geld uit te geven. De leukste hobby’s zijn vaak gratis of brengen geen grote kosten met zich mee!

Lezen

In het zonnetje even wegdromen bij die roman. Zalig. Veel mensen lezen graag om hun gedachten te verzetten. Of om ‘s avonds in slaap te raken. Lezen kan een geweldige hobby zijn. Geen geld om elk goed boek te kopen, of gewoon geen plaats? In bijna elke gemeente vind je een bibliotheek waar je gratis of voor een kleine vergoeding boeken kunt uitlenen. Geef toe, niets zo leuk dan rustig rond te snuisteren tussen honderden boeken.

Schrijven

Pen en papier, meer heb je niet nodig! Ideaal om je hartstochtelijke gedichten neer te pennen of korte verhaaltjes. Als je echt veel wil schrijven, typ je misschien toch beter op een computer. Heb je er zelf geen? In heel wat bibliotheken staan computers, die je mits een bibkaart gratis mag gebruiken.

Tekenen

Dรฉ hobby bij uitstek om je creativiteit te boosten. Je hebt natuurlijk gespecialiseerde winkels met duur materiaal, maar dat heb je niet perse nodig. Papier, potloden, stiften, verf… kan je vaak elders goedkoop vinden. En je bepaalt natuurlijk zelf wat je allemaal wil gebruiken. Met een simpel grijs potlood en een schetsboekje kom je al een heel eind. En tegenwoordig heb je ook kleurboeken voor volwassenen met de mooiste mandala’s. Als het af is, kan je je kunstwerkje inkaderen en een plekje geven in huis.

Yoga

Ohm! Even helemaal ontspannen met yoga. Geen stress als je geen ervaring hebt, online vind je veel instructiefilmpjes.ย Het enige dat je moet kopen is een goed yogamatje. Maar je kunt eventueel ook enkele strandlakens gebruiken die je boven elkaar legt. Een tijdelijke รฉn vooral goedkope oplossing.

Lopen

Lopen is niet alleen ontspannend, maar ook nog eens gezond. Het werkt afslankend en zal je geest leegmaken. Koop een goed paar sportschoenen en stap je deur uit! Als joggen toch iets te sportief voor je is, kan je natuurlijk ook een lange wandeling maken. Dan ben je ook in beweging en buiten in de natuur.

Fietsen

Fietstochtjes zijn super leuk als de zon schijnt. En het is gezond! Je kan een picknick meenemen lunchen in het groen. Heb je zelf geen fiets, geen probleem. Leen er een van je buren of vrienden. Of je kan er ook altijd een huren. Wil je er toch zelf graag een, kijk dan eens rond op tweedehandswebsites.

Taal leren

Hoe trots ben je op jezelf als je op vakantie die pizza in het Italiaans kan bestellen? Extra talen zijn altijd handig. En ze studeren houdt je hersenen bezig. Ga naar je lokale bibliotheek en leen enkele boeken uit. Of kijk eens online naar lessen in volwassenenonderwijs.

Instrument leren spelen

Altijd al een instrument leren spelen, maar altijd een excuus? Nu niet meer. Je bent nooit te oud om te leren. Je hoeft ook geen notenleer te volgen. Heel wat instrumenten kan je spelen zonder noten. Bij een gitaar bijvoorbeeld kan je akkoorden leren. Verras je partner met een serenade vanaf het balkon.

Koken

Elke dag moet je een maaltijd op tafel zien te toveren. Waarom er dan niets leuks van maken? Kook samen met je partner en de kids en maak er een gezinsactiviteit van. Of verdiep je eens in je kookboeken en maak een sterrenmaaltijd. Vindt je niet meteen iets naar je zin? Kijk zeker op Libelle Lekker voor snelle en super lekkere recepten.

Tuinieren

Een tuin heeft verzorging nodig. En zeker in de lente. Allemaal nieuwe bloemen en planten, gras zaaien… Leef je uit! Koop je een minischopje, wat handschoenen en andere kleine tuinbenodigdheden. Kijk ook zeker eens op tweedehandssites voor leuke tuinmeubels. Iedereen zal jaloers zijn op je tuintje. Barbecuesucces gegarandeerd!

 

Lees ook

Partner Content