Libelle’s fitplan – week 4 & 5: Lieve bereikte enkel mijlpalen!

Door Karolien Joniaux

Fitambassadrices Ina, Lieve, Evi en Chris halen 16 weken lang alles uit de kast om hun conditie een flinke boost te geven. Sportartsen Tom Teulingkx en Guy De Schutter en sportcoach Jochen Jacobs helpt hen hierbij op weg. Hoe beleefde Lieve week 4 & 5?

Trots

Lieve: ”Voor het eerst in mijn leven 25 dagen achter elkaar gesport! 25 dagen minstens 30 minuten per dag bewogen, minstens 300 caloriëen verbrand en 12 uur rechtop gestaan! Ook de kaap van de 10 kilometer fietsen heb ik voor het eerst gehaald. Voor anderen misschien niet zo’n mijlpaal, maar met mijn zwakke rug had ik dit nooit voor mogelijk gehouden. Ik moet eerlijk zijn: mijn hartritme is er niet elke keer even blij mee en het valt me soms (lees: vaak) echt zwaar. Maar ik zet door en dat is het voornaamste. Zonder Libelle, hun sportdokters en de coaches had ik dit nooit volgehouden.”

Waar is de zon?

Lieve: ”Helaas blijf ik wel sukkelen met mijn hoest. Waar is die zomer? Waar zijn die heerlijke buitensporttemperaturen? Het lijkt alsof het zodra ik mijn hoofd buiten steek, keer op keer begint te miezeren. Onlangs heb ik na 6 kilometer zelfs eens forfait moeten geven. Helemaal doorweekt kwam ik thuis aan. En dan is het nog dankzij de broertjes Wauters dat ik het zo lang heb volgehouden. Soms vraag ik me af wat voorbijgangers van me denken. Luid zingend fiets ik dan door de straten. Je moet íets doen om het leuk te houden, hé (lacht).”

Met de kinderen op pad

Lieve: ”Ook de kinderen houden me in beweging. Vroeger nam ik liefst de auto om hen naar school te brengen, maar nu geniet ik ervan om samen te voet te gaan. Het tempo ligt ook hoger nu. Dat zijn Paulien en Seppe niet gewoon van hun mama (lacht). Zopas zijn we ook nog gaan fietsen, samen met een vriendinnetje van hen. Ook dat ging vlot, al fiets ik toch liever in mijn eentje. Dan kan ik makkelijker mijn verstand op nul zetten en voelt het fietsen minder als een inspanning. Maar geen zorgen hoor, ook mét de kinderen was het min of meer fun (lacht).”

Lees hier hoe Lieve het er vorige week van af bracht. Meer lezen over haar persoonlijke motivatiehet opzet van het fitplan, én de trainingsschema’s waarmee je zelf aan de slag kan? Klik dan snel door.

Partner Content