© Wecandoo - Atelier Maroquinerie & Edouard Eyglunent

Doe-tip: ontdek de leukste creatieve ambachten tijdens Brussels Artisanal Workshops

Door Hanne Bral

Van 11 november tot 4 december kun je in Brussel de leukste workshops volgen tijdens Brussels Artisanal Workshops. Van chocolatiers over juweliers en brouwers: neem een kijkje achter de coulissen van de ambachten en steek zelf de handen uit de mouwen!

Brussels Artisanal Workshops: ontdek een maand lang de leukste creatieve ambachten

Een maand lang kun je in Brussel meer dan 50 interactieve workshops uitproberen. Zo’n veertig Brusselse beoefenaars van (kunst)ambachten delen een maand lang hun creatieve wereld en knowhow met het publiek.

Prikkel je zintuigen en stel je eigen huisparfum samen of maak lekkere pralines. Of wat dacht je van een workshop meubels, chocolade of wijn maken, tapisserie, juweelontwerp, pottenbakken, Japans koken, bakken, kaasmakerij, lederwaren of upcycling? Keuze genoeg tijdens de Brussels Artisanal Workshops! Wij geven je alvast enkele van onze favorieten mee.

Brussels Artisanal Workshops
Wecandoo – Atelier Végétal

Deze workshops staan op ons lijstje:

1. Gepersonaliseerde gezichtscrème maken

Ben jij ook altijd zo nieuwsgierig wat al die ingrediënten in je gezichtsproducten betekenen en doen? Tijdens deze workshop leer je er alles over. Je krijgt uitleg over de verschillende soorten ingrediënten en stelt daarna je eigen crème samen. De crème pas je volledig aan aan de aard en behoeften van je huid. Handig: je krijgt een boekje mee met een stappenplan, voor als je de crème thuis nog eens wilt maken.

Opgelet: deze workshop wordt enkel in het Frans gehouden.

Prijs: € 45 per persoon. Meer info vind je hier.

2. Zuurdesembrood bakken

Voor wie altijd al meer wilde weten over fermenteren en zuurdesembrood, is dit de ideale workshop. Een gepassioneerde fermentatiespecialist geeft je eerst een algemene uitleg over de procedure achter fermentatie. Hij leert je de basisprincipes van het gistingsproces en daarna is het natuurlijk tijd om zelf aan de slag te gaan! Je gaat naar huis met versgebakken brood en een portie zuurdesem, zodat je thuis nog een brood kunt bakken.

Prijs: € 55 per persoon. Meer info vind je hier.

3. Pottenbakken

Keramiek of pottenbakken is zonder twijfel een van onze favoriete hobby’s geworden. In een workshop van drie uur kom je alles te weten over keramiek. Je leert drie traditionele keramiektechnieken en maakt zelf een beeldig potje, perfect om kruiden of juwelen in te bewaren. Daarna is het nog eventjes wachten tot je potje gebakken is, na een maand mag je het gaan ophalen.

Prijs: € 75 per persoon. Meer info vind je hier.

4. Chocoladeschijfjes maken

Een workshop over chocolade kan natuurlijk ook niet ontbreken tijdens Brussels Artisanal Workshops. Een echte chocolatier vertelt je alles over de verschillende soorten cacao, je mag wel twaalf soorten chocolade proeven. Daarna maak je zelf chocoladeschijfjes, die je kunt versieren met heerlijke noten en gedroogd fruit. Loopt het water jou ook al in de mond?

Prijs: € 30 per persoon. Meer info vind je hier.

5. Duurzaam bloemschikken

Deze workshop heeft misschien wel de mooiste locatie van allemaal: een oude hoedenwinkel uit 1920. Een eco-bewuste bloemiste leert je alles over de alternatieve keuzes die ze maakt: van slow flowers, over circulaire economie en upcycling tot lokale en biologische leveranciers. Dan is het tijd om je eigen boeket samen te stellen. Met behulp van verse lokale bloemen en de tips en technieken van de bloemiste ga je naar huis met een prachtig boeketje.

Prijs: € 55 per persoon. Meer info vind je hier.

Praktische informatie

  • Wanneer: van 11 november tot 4 december 2022
  • Waar: alle workshops gaan door in de Brusselse binnenstad
  • Toegankelijkheid: alle locaties zijn makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en liggen dicht bij elkaar. Er is gratis parking.
  • Openingsuren, tarieven en reservaties vind je hier.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content