Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wat met de kat als je op reis vertrekt?

Door De Redactie

Je gaat een paar dagen op vakantie en je zoekt nog een oplossing voor je kat? Misschien denk je erover om haar alleen thuis te laten?

Maximum 3 dagen

Drie dagen is de maximum termijn om een kat alleen thuis te laten. Zorg voor verschillende bakjes water. Als ze er eentje omstoot, dan kan ze van een ander bakje drinken. Zet ook meer eten klaar dan ze normaal eet, in verschillende bakjes. Droogvoer kan een paar dagen blijven staan, natvoer niet. Als je kat normaal natvoer krijgt, geef haar dan op voorhand genoeg tijd om aan het droogvoer te wennen. Er bestaan tegenwoordig in de handel ook automatische voederbakjes die je kan programmeren zodat ze elke dag op een bepaald uur open gaan. Laat je kat echter op voorhand aan dit toestel wennen. En hou er rekening mee dat de voeding in deze bakjes niet gekoeld is!

Laat je je viervoeter binnen, voorzie dan minstens 2 propere kattenbakken met steentjes in.

 

Binnen of buiten?

Of je je kat beter binnen of buiten laat, hangt voor een stuk van haarzelf af. Is je kat sowieso vaker buiten dan binnen, dan ben je misschien geneigd om ze buiten te laten. Er moet natuurlijk wel beschutting zijn, een droog plekje om te slapen. Denk eraan dat je kat misschien verder van huis trekt dan normaal en meer risico zal lopen in het verkeer. Binnen is ze veiliger, al kunnen daar ook ongelukken gebeuren.

Een kattenluik kan eventueel ook. Er bestaan systemen die geactiveerd worden door de microchip van de poes, zodat er geen vreemde indringers in huis komen.

 

Wraak?

Je kat kan dus wel een paar dagen alleen thuis blijven, maar de vraag is of dit zo’n goed idee is. Hou er rekening mee dat je kattige knorrepot humeurig uit de hoek kan komen als ze zich in de steek gelaten voelt. Het zou niet de eerste keer zijn dat een kat uit balorigheid de planten molesteert of in de zetel plast! Of uit verveling…

Het is sowieso beter als er elke dag iemand langskomt om voor je kleine tijger te zorgen. Misschien heb je een buurvrouw die van katten houdt? Of wil de buurjongen een centje bijverdienen?

Meer tips over katten en honden? Surf dan naar www.beestigebaasjes.be