A photo of family walking on sandy footpath amidst plants. Father is carrying son on shoulders during summer. Rear view of woman flying kite in nature. (A photo of family walking on sandy footpath amidst plants. Father is carrying son on shoulders dur

7x zomerse vakantie-uitjes in Oostende

Door Rani Merckx

Zee, strand en als het even meezit: zon! Eindelijk, de zomer staat voor de deur en waar kun je beter genieten van je vakantie dan in dé Stad aan Zee?

Naast zwemmen en luieren met je Libelle-magazine, beleef je nog zoveel meer in Oostende. Dit zijn onze favoriete doe-tips voor groot en klein!

7x genieten in Oostende

À l’Ostendaise – Kom Proeven! / 22 en 23 juni

Beeld: ©Walkie Talkie

Voor de foodies onder ons! Net voor de zomervakantie vindt de zevende editie van À l’Ostendaise – Kom Proeven plaats op het Zeeheldenplein. Proef heerlijke Noordzeevis en lokale klassiekers met een twist tijdens dit tweedaagse event in het kloppende hart van Oostende.

Meer info over dit culinaire hoogstandje vind je via www.ostendaise.be

Hier moet je zijn: Zeeheldenplein – 22 juni en 23 juni 

Theater aan Zee / 31 juli t.e.m. 10 augustus

Beeld: ©Walkie Talkie

#TAZ is een tiendaags theater- en muziekfestival dat jaarlijks de Oostendse binnenstad inpalmt met verschillende theatervoorstellingen, concerten, literaire events, film, en nog veel meer! Deze zomer staat het samen-zijn meer dan ooit centraal met gastcurator Lucas De Man, die het thema ‘betrokkenheid’ een cruciale rol toedicht.

Ontdek het volledige programma hier!

Hier moet je zijn:  Leopoldpark en diverse locaties – 31 juli t.e.m 10 augustus 

Vuurwerkfestival / 8-15-21-22-29 juli & 5-12-15 augustus

Beeld: ©Walkie Talkie

Vuurwerkliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Oostende met het vuurwerkfestival. Het vuurwerk wordt telkens afgeschoten vanop het Groot Strand. Enkel op 15 augustus kun je het spektakel bewonderen op het strand in Mariakerke

Klik hier voor meer info!

Hier moet je zijn: Groot Strand en op 15 augustus in Mariakerke

Zandsculpturenfestival / van 22 juni t.e.m. 8 september

Beeld: ©zandsculpturen.be

Dit magische festival drukt elk jaar opnieuw zijn stempel op het strand van Oostende. Het thema van deze editie? Sand City Dreams! Artiesten uit de hele wereld creëren een droomstad in zand vol emoties en avontuur. De leukste stad van het land staat op het strand, met de grappigste inwoners op het zand, want om elke hoek schuilt een verrassing!

Meer info op zandsculpturen.be.

Hier moet je zijn: Groot Stand t.h.v. Westelijke Strekdam – 22 juni t.e.m. 8 september

F.C. De Kampioenen in 3D aan Zee – 3 juli t.e.m. 1 september

Beeld: ©Walkie Talkie

De razend populaire 3D-expo dompelt je deze zomer volledig onder in de wereld van jouw favoriete bende pottenstampers! De acteurs komen zelf ook regelmatig een bezoekje brengen aan de expo!

Meer info via www.visitoostende.be.

Hier moet je zijn: Kursaal Oostende – 3 juli tot en met 1 september.

North Sea Beer Festival / 23 t.e.m. 25 augustus

Beeld: © Walkie Talkie

Het North Sea Beer Festival verzamelt ook dit jaar meer dan 30 brouwerijen in de Stad aan Zee. Kom proeven van zo’n 200 verschillende biersoorten in het gezellige Leopoldpark.

Meer info via visitoostende.be/nl/north-sea-beer-festival-2019

Hier moet je zijn: Leopoldpark – 23 tot en met 25 augustus.

Paulusfeesten / 12 t.e.m. 18 augustus

Beeld: ©Walkie Talkie

Paulusfeesten is een stadsfeest voor jong en oud. Het programma biedt voor elk wat wils: een brede waaier aan muziek, straatanimatie en kinderanimatie. Maar liefst 120 binnen- en buitenlandse acts zijn van de partij op deze 47ste editie. Een aanrader van formaat!

Meer info op paulusfeesten.be.

Hier moet je zijn: Sint-Pretus- en Paulusplein – 12 tot en met 18 augustus.

Bron en beelden: persbericht Walkie Talkie

Ook leuk:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content