Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Deze week in Libelle: prachtige vlinders in je tuin dankzij onze gratis bloemenzaadjes (én tips)

Door Rani Merckx

Vorige week gaven we een gratis tuinkalender weg, deze week zetten we je letterlijk in de bloemetjes en krijg je een gratis zakje bloemenzaadjes cadeau. Zomaar, om jullie – lieve lezeressen – een vliegende start te geven naar een rijke lentetuin vol kleur, geur, én kruipend, fladderend leven!

Speciaal voor jou: gratis bloemenzaadjes!

En of wij uitkijken naar de lente. De gedachte aan zachtere dagen, groen gras, bloemen die ontluiken … Kom maar op! Blader even door ons magazine en je voelt dat de lente dichterbij komt. En daar willen wij natuurlijk op voorbereid zijn: met een huis, een garderobe en een tuin die helemaal lenteproof zijn. En voor dat laatste hebben wij deze week iets leuks voor jou!

Fli-fla-fladder maar

Wij gunnen jou een tuin om vrolijk van te worden. En niets zo plezierig als vlinders in je tuin, met hun dartele gefladder en prachtige kleuren, toch? Met de tips die je deze week in Libelle vindt kan elke tuin of balkon, hoe groot of klein ook, een echt vlinderparadijs worden.

Hoe lok je ze naar je tuin? Hang een vlinderhuis op, serveer een fruitbuffet of zaai de bloemenzaadjes uit de gratis bloemzaadjesmix die je deze week in Libelle vindt!

In de zaadjesmix zitten veel smulbloemen, zoals dropplant (Agastache), boerenwormkruid (Tanacetum vulgare) en slangenkruid (Echium vulgare). Maar ook aantrekkelijke waardplanten waar vlinders hun eitjes op kunnen leggen, zoals wilde venkel (Foeniculum vulgare) en wilde peen (Daucus carota).

Zaai in april

Je zaait ze vanaf midden april op een zonnig beschut plekje in je tuin of balkon. Voor een zomer en nazomer vol vrolijk gefladder. En dat doe je zo:

  1. Meng de zaadjes uit het zakje met wat droog zand
  2. Zaai het gelijkmatig uit van april tot juni in volle grond en hark lichtjes door
  3. Check zodra de plantjes uitkomen of ze genoeg plek hebben
  4. Geniet van juli tot en met oktober volop van je duurzame bloemen- en kruidenparadijsje vol vlinders en andere nuttige insecten!

Geen tuin, maar wel een gezellig balkonnetje? Met onze tips weet jij die fladderende wezentjes ook te lokken naar je balkonplanten en -bloemen! 

Deze week vind je in Libelle een gratis zakje met vlinderbloemenmengsel om fladderende vriendjes aan te trekken!

Ook dit lees je deze week in Libelle:

  • 8x zalige en slanke gerechten met kip
  • Jouw kapsel perféct in model: stylingtips van onze pro’s
  • Help, ons leven wordt zo duur! Zo bespaar je honderden euro’s per jaar
  • Openhartig: 50 en online op zoek naar een nieuwe liefde
  • Bloeiend bloemenfestijn: 5x redenen voor een bezoek aan Keukenhof

Dat en nog veel meer interessante, ontroerende en fijne artikels lees je deze week in Libelle, vanaf donderdag 17 maart in de winkel!

Nog meer leesplezier:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!