Gezond blijven: de allerbeste tips van experts

Gezond blijven: de allerbeste tips van experts
Getty Images

Gezond blijven willen we allemaal, maar hoe doe je dat? Wij vroegen eenvoudig en efficiënt advies aan elf gezondexperts.

1. Doe aan denkwandelingen

Greet Cardon, voorzitter van de vakgroep Bewegings- en Sportwetenschappen aan de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Gent: “Mijn belangrijkste tip? Hou je hersenen actief met ‘denkwandelingen’. Bewegen is niet alleen gezond voor ons lichaam, maar ook voor ons brein. Matige tot intensieve beweging zoals wandelen, fietsen of joggen kan de normale achteruitgang of veroudering van sommige hersenfuncties vertragen en zelfs dementie helpen te voorkomen.

Uit studies blijkt dat het effect nóg groter is wanneer je je brein tijdens het bewegen aan het werk zet. Dat kun je doen door bijvoorbeeld optelsommen te maken of een maaltafel op te zeggen tijdens het wandelen. Er zijn tal van leuke opdrachtjes die je voor jezelf kunt verzinnen: som tien vogelsoorten op, benoem de zaken die je onderweg ziet in een andere taal, doe een spelletje dieren- of landenketting met je wandelgezelschap, los raadsels of quizvragen op… Allemaal leuk, laagdrempelig én goed voor je brein!”

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

LEES OOK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)