© Getty Images

7x spelletjes om de sfeer erin te houden tijdens kerst

Kerst is hét moment om het samen met je geliefden extra gezellig te maken. En wat is er leuker dan samen spelletjes spelen, tussen het uitgebreid dineren en de cadeautjes uitpakken door? Hier vind je alvast inspiratie voor toffe spelletjes om te spelen met kerst!

De leukste spelletjes tijdens kerst

1. Organiseer een familiequiz

Een spelletje dat altijd succes oogst met kerst is een familiequiz. Maak verschillende rondes, gebaseerd op een bekend formaat (Familieraad, Waagstuk, De Slimste Mens, …) en bedenk ook een ronde met vragen over je familie.

2. Speel kerstbingo

Op het internet vind je heel veel verschillende kerstbingokaarten. Knip de symbolen uit, stop ze in een zak en trek om de beurt een kaartje. Wie het eerst een volle kaart heeft, heeft het spelletje gewonnen.

3. Zet een speurtocht uit

Verstop allerlei (kerst)voorwerpen in huis en maak er een lijstje van. Laat de kinderen op zoek gaan. Wie het eerst vijf voorwerpen gevonden heeft, wint.

4. Opdrachten-en-cadeautjes-spel

Maak kaartjes met een doe-opdracht (‘verwissel jouw cadeau met één van je rechterbuur’, ‘beeld een boom uit’ of ‘doe handstand’) of een (quiz)vraag. Pak om de beurt een pakje en een opdrachtkaartje. Wie zijn opdracht goed uitvoert, mag meteen een cadeau uitpakken.

5. Maak een huisje van peperkoek

Ga aan de slag met peperkoek, glazuur en karamel en maak je eigen gingerbread house. Versier het huisje nadien naar hartenlust met snoepjes of marshmallows, en smullen maar! Het recept voor een peperkoekenhuisje vind je hier.

6. Plan een wandeling

Neem uitgebreid de tijd om de talloze licht- en kerstshows aan de huizen en in de tuinen van je buurt te bewonderen. Of plan een deugddoende natuurwandeling met de familie (hopelijk in de sneeuw)!

Nog op zoek naar inspiratie voor je kerstwandeling? Je vindt een heleboel gloednieuwe winterwandelingen in ons Libelle Wandelpakket. Ontdek het hier!

7. Puzzel 2022 in elkaar

Hou jij ook zo van puzzelen? Dan hebben we misschien wel de perfecte kerstactiviteit gevonden voor jou. Net als de afgelopen twee jaar komt Puzzle in a Bag met een gloednieuwe ‘2022 puzzel’. In de puzzel van 1.000 stukjes zitten heel wat hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar verstopt. Een soort ‘Waar is Wally?’ met een actuele twist, zeg maar. Sommige gebeurtenissen zul je meteen herkennen (bijvoorbeeld de Queen die overleed), voor anderen zul je wat dieper in je geheugen moeten graven.

De puzzel is ideaal om samen met je vrienden of familie te maken tijdens de feestdagen. Terwijl de bladerdeeghapjes in de oven staan en met Home Alone op de televisie, kunnen jullie samen terugblikken op het afgelopen jaar. Wedden dat er heel wat mooie herinneringen naar boven komen?

2022 Puzzle

2022 Puzzle

2022 Puzzle

€ 24,99  –  Puzzle in a Bag

Shop het hier.

Nog meer kerstplannen?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content